SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa´┐Ża Deutsch English

 

 

Algemeen
SIVO-organisatie zoekt stevige doorpakkers
22-11-2012 00:00:00

De Stichting Internationale Volksculturen Odoorn kampt met ernstige organisatorische problemen. De voorbereidingen van het 29e festival in 2013 lopen ernstig gevaar, wanneer er niet enkele doorpakkers bijkomen, vrijwilligers die van wanten weten, net zolang tot de klus geklaard is.

 

Om uiteenlopende redenen heeft een aantal vrijwilligers na het succesvol verlopen festival van augustus dit jaar, laten weten volgend jaar niet meer beschikbaar te zijn. Hierdoor zijn er bestuurlijke vacatures ontstaan en ook kampen verschillende commissies met onderbezetting.


SIVO zoekt enkele capabele vrijwilligers die zich niet alleen in de SIVO-week zelf, maar ook op andere momenten in het jaar willen of kunnen inzetten voor het festival. Wanneer die niet komen, is het doorgaan van het festival in 2013 niet gegarandeerd.

 

 Algemeen Bestuur


Indien er voor 15 december van dit jaar niet voldoende vers bloed gevonden wordt om de gelederen te versterken, zal er aan een bijna dertigjarige traditie een eind komen.


 

Voorzitter René Wiggers: “We zijn genoodzaakt deze noodoproep te doen. Als er geen verandering komt, gaat het festival in 2013 niet door.

 

We zijn blij wanneer zich enkele nieuwe mensen melden, die ook buiten de SIVO-week om, mee willen werken aan de voorbereidingen.

 

Het is geen dagwerk, maar wel wordt er op gezette tijden inzet van deze mensen gevraagd.”

 

 

De SIVO-organisatie heeft de penibele situatie inmiddels kenbaar gemaakt aan vrijwilligers, gastgezinnen, sponsors en de gemeente Borger-Odoorn. Gehoopt wordt dat door oproepen in de media en mond-tot-mondreclame, het probleem alsnog tijdig wordt opgelost. “Het festival drijft voor het grootste deel op vrijwilligers. Mede door de nieuwe opzet en uit het oogpunt van kostenbeheersing is er nogal wat nodig om een evenement als het SIVO-festival in goede banen te leiden. Wilt u ons helpen het voortbestaan van dit mooie evenement te garanderen? Meld u dan aan als vrijwilliger”, aldus Wiggers.

 


Voor informatie en aanmelding:

voorzitter René Wiggers, telefoon 06-53738851

penningmeester Ritske Tulner, telefoon 0591-785801.

  

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker