SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa´┐Ża Deutsch English

 

 

Algemeen
Minie Snoeijing erevrijwilliger SIVO
13-04-2013 00:00:00

Vrijwilliger van het eerste uur door SIVO-bestuur onderscheiden.

 

                  ( v.l.n.r. Regien Broekman, voorzitter René Wiggers en Minie Snoeijing)


“SIVO is een belangrijk deel van mijn leven geworden en zal dat ook voor altijd blijven.” Met die woorden bedankte Minie Snoeijing de aanwezigen tijdens de jaarlijkse ‘afscheidsavond’ vrijdag in Bistro La Finca in Odoorn.  Even daarvoor was ze door SIVO-voorzitter René Wiggers bedankt voor achtentwintig jaar trouwe dienst.

 

       

( Minie Snoeijing presenteert aankomst van de groepen en redigeert teksten t.b.v. SIVO-journaal)

 

Wiggers maakte van de gelegenheid gebruik om Minie uit te roepen tot erevrijwilliger voor haar verdiensten voor het Drentse folkloristische festival. Minie was vanaf dag één bij SIVO betrokken.  Jarenlang vormde ze als presentatrice o.a. samen met Hessel Schut,  een soort boegbeeld bij de gala-voorstellingen.  Haar karakteristieke stem hoorde gewoon bij het festival zoals het festival bij Minie hoorde. Ook heeft de Groningse (maar geboren Oringer) een aantal jaren pr-werkzaamheden gedaan en was ze de laatste jaren mede verantwoordelijk voor het SIVO-journaal.

 

    

( René Wiggers en Minie Snoeijing halen herinneringen op)

 

Voorzitter Wiggers: “Het is niet alleen de lange staat van dienst waarom Minie deze mooie titel voortaan mag dragen maar juist vooral vanwege haar inzet voor SIVO in al haar geledingen.  Ze is een voorbeeld voor velen, die geheel belangeloos haar taken, voor en achter de schermen, gedisciplineerd uitvoert en niet wegloopt voor haar verantwoordelijkheid. SIVO is Minie daarom veel dank verschuldigd.” Naast de bijzondere titel ontving Minie ook een ‘passe-partout voor het leven’.

 

                  


Vrijdagavond werd verder uittredend bestuurslid Regien Broekman uit Assen uitgebreid in het zonnetje gezet. Ze stopt na elf jaar SIVO met een glimlach op haar gezicht. Want ‘plezier’ was toch wel het woord dat het beste past bij de voorzitter van de commissie Hosten, Tolken, Vertalers, HTV.

 

   (Regien Broekman in actie voor het Afrikadorp en als coördinator van de Programmacommissie)


Voordat ze toetrad tot het algemeen bestuur van SIVO was ze vanaf 2002 als host actief. Als bestuurslid was ze binnen de SIVO-organisatie, de grote inspirator van alle vernieuwingen in het festivalprogramma. Voorzitter Wiggers: “Zonder Regien’s veelzijdigheid, creativiteit en vasthoudendheid  zou SIVO er nu niet zo hebben uitgezien. Dan hadden we nooit ‘t Afrikadorp of b.v. de koepeltent of Multiculti-markt gehad.” 

 

                  ( Schouderklopje van voorzitter Wiggers voor Regien Broekman)

 

Wiggers beloonde Regien’s belangeloze inzet met een bos bloemen, een cadeaubon en iets lekkers. De aanwezigen werden vervolgens getrakteerd op een filmpje met historische en zeer vermakelijke beelden van Minie en Regien in actie. Daarbij werd opnieuw duidelijk hoe uniek het eigenlijk is dat je met alleen maar vrijwilligers zo’n festival mag organiseren.

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker