SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa´┐Ża Deutsch English

 

 

Algemeen
Paradijsvogels vervangen pechvogels
15-05-2013 00:00:00

Nadat het Shanghai Baoshan Ginkgo Art Ensemble voor het komende SIVO - festival moest afhaken vanwege een regionale uitbraak van de vogelgriep heeft de organisatie niet stilgezeten.

 

 

 

Als vervanger komt nu het Polynesische Ensemble ' Hei Show Tamure' naar Odoorn. De internationaal zeer ervaren en spectaculiare dansgroep komt uit de regio van de Franse stad Toulon en bestaat uit allemaal Polynesische emigranten of afstammelingen daarvan.

 

 

 

De veelal jeugdige leden willen allemaal op moderne wijze de oude cultuur van de eilanden van de Stille Oceaan (Tahiti, Samoa, Hawaii en b.v. Maori ) d.m.v. zang en dans aan de rest van de wereld tonen.

 

 

 

Het gezelschap verzorgt ook diverse cursussen traditionele dans en percussie. Daarbij wordt gebruik gemaakt van historische slagwerkinstrumenten en typisch Polynesische ritmes. "Hei Show Tamure" heeft een reputatie op het gebied van expressieve dans en zal de SIVO-bezoekers zeker een glimlach bezorgen met hun vaak doldwaze grimassen.

 

 

De dames - met kokosnoten - zorgen voor het meer gracieuze deel van de show.

 

Frans-Polynesië is één van de Franse overzeese gebiedsdelen in de zuidelijke Stille Oceaan. Het maakt deel uit van Polynesië en bestaat uit zes eilandgroepen met Tahiti als bekendste eiland.

 

 

 

Sinds 2004 is het een overzees "land", wat het een relatief grote autonomie heeft, hoewel het deel blijft uitmaken van Frankrijk. Frans-Polynesië zelf bestaat uit maar liefst 128 verschillende eilanden. De hoofdstad is Papeete, gelegen op Tahiti.

 

 

 

De eilanden hebben een totale landoppervlakte van 4.000 km² verspreid over 2.500.000 km² oceaan en er wonen nog geen 300.000 duizend mensen. De munteenheid is de CFP-frank (ongveer 0,8 eurocent).

 

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker