SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa´┐Ża Deutsch English

 

 

Algemeen
Porto Rico steelt de show, kinderactiviteiten erg in trek
07-08-2011 00:00:00

Het terrein van het internationale folkloristische dansfestival SIVO in Odoorn stond zaterdag, de voorlaatste dag van het feest, niet alleen in het teken van de dans, maar ook van kinderactiviteiten.

 

Terwijl de ouders hun hart ophaalden aan de prachtige dansshows van alle deelnemende groepen, kon de jeugd zich onder toezicht op een andere wijze uitleven. Vooral op het gebied van ridders en jonkvrouwen, het thema van de kinderactiviteiten.

    

De jeugd kon bij dat onderwerp aan de slag met het maken van ‘n fraaie muts en een staf voor de jonkvrouw, maar ook met het maken van een schild of stokpaardje voor de ridder.

Er werden vele schilden en mutsen vervaardigd. Wie iets anders wilde kon zich ook goed vermaken, want er kon brood worden gebakken op een open vuur, kindergezichten kon worden geschminkt en er was ‘folkloristisch schilderen’.

 

De workshops die werden gehouden mochten zich eveneens in een goede belangstelling verheugen. Vooral de workshop salsadansen werd een doorslaand succes. Dat was ook de opzet, want het wordt tijd dat de salsa nieuw leven wordt ingeblazen. Dat vond Folklore Ensemble 'Elmyrba' uit Porto Rico.

 De workshop salsa

    Porto Rico 'salsa't' tijdens het gala

 

Deze groep heeft geconstateerd dat de wereldwijde aandacht voor de salsa afneemt en daar wil Folklore Ensemble 'Elmyrba' verandering in brengen. Tijdens het SIVO-dansfestival werd een promotieactie op touw gezet om de salsa beter op de (wereld)kaart te krijgen. Ook s’avonds tijdens het gala maakte Porto Rico op overtuigende wijze duidelijk dat salsa ‘hot’ is.

 

Maar ook dichter bij huis werden initiatieven genomen om de mensen aan het dansen te krijgen. Leden van de volksdansgroep De Schaop’ndansers uit Exloo vroegen op het SIVO-terrein op bijzondere wijze aandacht. Doel was dat zich nieuwe leden melden bij deze dansgroep. Om die te trekken werd niet alleen een wervingactie ontplooid, maar er werd ook een workshop volksdansen gegeven. Het ziet er naar uit dat de Schaop’ndansers uit Exloo mogelijk een aantal nieuwe leden kan inschrijven.

                       Hulunbeir Chen Qi Wulanmuqi Inner Mongolia Art Troupe uit China

 

Maar net als de voorgaande dagen vormden de internationale folkloristische dansen de hoofdschotel. Hoewel de publieke belangstelling voor de zaterdag enigszins tegenviel, was de kwaliteit van de optredende internationale dansgezelschappen opnieuw hoog. Het was niet te merken dat de groepen al sinds woensdag in touw zijn om het publiek de fraaiste dansen voor te schotelen.

 

Zondag 7 augustus is de laatste dag van het 27-ste SIVO-dansfestival. Om 13.00 uur wordt de folkloristische markt geopend, waarna om 14.00 uur de laatste dansvoorstellingen beginnen. Tot 16.00 uur wordt op vijf podia in de open lucht gedanst en ook zijn er optredens in de galatent. Om vier uur zondagmiddag begint de afsluitingsceremonie voorafgegaan door het sluitingsdefilé over het parcours. Dat wordt een slotmanifestatie die niemand mag missen.

     

          De picknick samen met de gastgezinnen

 

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker