SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa´┐Ża Deutsch English

 

 

Algemeen
SIVO 2011: minder bezoekers, maar hoog gewaardeerd
08-08-2011 00:00:00

Met gemengde gevoelens. Zo kijkt de organisatie van het internationale folkloristische dansfestival SIVO in Odoorn terug op de 27-ste editie van het feest der verbroedering.

                                

                                Een kleurrijke stoet trekt door de straten van Odoorn.

 

Het bestuur is teleurgesteld vanwege de teruggelopen bezoekers aantallen. Dit jaar waren er rond de 20.000 belangstellenden, verleden jaar zo’n 23.000. Maar scheidend voorzitter Hans Post toonde zich uitermate tevreden over de beoordelingen die de bezoekende dansgezelschappen het SIVO-festival gaven. “Alleen maar positieve reacties”, aldus Post, die het SIVO-festival voor de laatste maal als voorzitter afsloot.

 

                                    Voorzitter Hans Post tijdens zijn slottoespraak.

 

Hoewel niet helemaal duidelijk is waarom het aantal bezoekers is teruggelopen, denkt de organisatie dat de weersomstandigheden daarbij een grote rol speelden. Tijdens de openingsdag, afgelopen woensdag, kwam, juist op het moment dat de bezoekers aanstalten zouden maken naar het SIVO-festival te gaan, de regen als een zondvloed over Odoorn.

 

Ook op de zaterdag en de sluitingsdag, zondag, kwamen de bezoekers in geringer aantal naar het festival. Topper was echter de vrijdag, terwijl normaal gesproken, de zaterdag de topdag is met het bezoek.

                    

                       Alle buitenlandse gasten nog éénmaal bijeen tijdens de slotceremonie.

 

In totaal hebben ongeveer 20.000 mensen het festival bezocht en de waardering die de bezoekers aan het geboden programma gaven, was erg hoog. Daarmee werd onderstreept dat deze 27-ste editie van het folkloristische dansfestival zich onderscheidde van voorgaande jaren wat betreft het aantal topgroepen dat tegelijk acteerde op het SIVO-terrein.

 

De Siberische groep uit Omsk, het gezelschap uit de Oekraïne en ook de dansers uit Belarus staan in de internationale folkloristische danswereld hoog aangeschreven. Dat geldt ook voor de bezoekende groepen uit China en Colombia en al deze gezelschappen waren dit jaar gelijktijdig in Odoorn. Daarmee heeft het SIVO-festival zich in de internationale danswereld nog steviger op de kaart gezet dan voorheen.

                                   

                                       De Oekraïne trok ook tijdens slotdefilé veel bekijks.

 

Ook wat de beoordelingen van de groepen betreft, mag SIVO trots zijn. Voorzitter Hans Post: “Ieder jaar opnieuw gaat het bestuur van SIVO met alle groepen die aanwezig zijn, apart om tafel. Dan wordt besproken wat de kritische punten zijn, de positieve zaken zijn en ook de verbeterpunten worden besproken. Die beoordeling gaat ook naar de internationale organisatie C.I.O.F.F., die het festival jaarlijks beoordeelt. We hebben dit jaar alleen maar complimenten van de bezoekende groepen gehad. Daarmee hopen we in het internationale aanzien van het folkloristische dansfestival nog iets hoger te komen.”

 

Overigens staat het festival van Odoorn al hoog aangeschreven. Het is in de afgelopen 27 jaar uitgegroeid tot één van de belangrijkste folkloristische festivals van Europa.

De organisatie is daarmee ingenomen, maar zal zich de komende maanden wel buigen over de vraag op welke wijze het evenement in de komende jaren weer meer bezoekers kan trekken.

                                                       Afscheid van Porto Rico.

 

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker