SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa´┐Ża Deutsch English

 

 

Algemeen
Emmenaar wint SIVO-fotowedstrijd
15-09-2011 00:00:00

Zwevende danser op prachtige winnende foto maakt indruk op jury en toont precies wat er tijdens SIVO te zien is, spectaculaire dansen in prachtige kledij.

 

Emmenaar Henk Katuin is dit jaar winnaar geworden van de fotowedstrijd van het internationale folkloristische dansfestival SIVO in Odoorn. De fotograaf schoot tijdens één van de optredens een Koreaanse danser die geheel los kwam van de grond.

 

Het was de tweede maal dat hobbyfotograaf Katuin het SIVO dansfestival in Odoorn bezocht. “Verleden jaar was ik er voor het eerst en zag dansgroepen die prachtige foto’s zouden kunnen opleveren. Toen heb ik veel foto’s gemaakt en nu opnieuw. Ik denk dat ik op twee na, alle dansgroepen heb gefotografeerd.”

 

Toen Katuin verleden week op de hoogte werd gebracht, dat één van zijn foto’s de winnende plaat van de fotowedstrijd werd, reageerde hij enthousiast. “Ik vind het fantastisch dat één van mijn foto’s winnaar is geworden. Ik ben er erg blij mee.”

                    ( De winnende foto van 2011 gemaakt door Henk Katuin)

 

Katuin, die lid is van de fotoclub in Emmen en diverse cursussen voor digitale fotografie heeft gevolgd, had meer foto’s die lang in de jurering meedraaiden. Daarbij was er nog een soortgelijke foto van een zwevende danser. “Ik heb daar wel voor een deel op gelet en een aantal van dat type foto’s is heel goed geslaagd. Thuis hebben we besproken welke foto’s ik zou insturen en mijn vrouw vond de winnende foto erg mooi, vandaar dat ik ook die heb ingezonden. Een goede keus dus van mijn vrouw.”

 

Henk Katuin won met de bekroonde foto twee passe-partouts voor het SIVO-festival van 2012. Voor een selectie uit alle inzendingen voor de wedstrijd van dit jaar: http://www.sivofestival.nl/fotowedstrijd-2011-map-a.html

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker