SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa�a Deutsch English

 

 

Algemeen
Oringer René Wiggers opvolger Hans Post
04-01-2012 11:36:00

SIVO heeft een nieuwe voorzitter. Sinds 1 januari 2012 mag René Wiggers uit Odoorn zich officieel opvolger noemen van Hans Post. Post zet na zes jaar trouwe dienst een punt achter zijn voorzitterschap. En hij heeft zelf voor een opvolger gezorgd.

 

Voor de mensen uit Odoorn en omgeving bepaald geen onbekende. En SIVO is bepaald niet onbekend bij René Wiggers. “Sinds het begin van SIVO zijn we al gastgezin, en ik ben ook al zes jaar actief geweest als voorzitter van de HTV Commissie”, zegt René Wiggers, die voor hij zijn functie officieel ging bekleden, al behoorlijk druk in de weer was voor de Stichting Internationale Volksculturen Odoorn.

 

“De laatste jaren heb ik gezien dat de populariteit van SIVO aan het teruglopen is. Misschien dat het ook wel is gekomen omdat er niet veel inwoners vanuit Odoorn meer in het bestuur zaten. Niets ten nadele van de andere mensen, zeker niet. Maar betrokkenheid is er vooral wanneer een dorp eigen vertegenwoordigers in het bestuur heeft.”

 

Op het moment dat Hans Post René Wiggers benaderde heeft de Odoorner niet direct toegehapt. Integendeel. “Ik heb de boot wat afgehouden. Ik ben niet over één nacht ijs gegaan.

 

Ik ben tijdens het afgelopen festival door Hans Post benaderd en heb hem toen laten weten dat hij eerst maar eens verder rond moet kijken en als hij er niet uitkwam over een aantal weken maar eens weer moest komen. Na drie weken benaderde Hans mij opnieuw.”

 

Om zich goed in te leven of hij er goed aan zou doen het stokje van Hans Post over te nemen, ging René Wiggers met ieder bestuurslid apart in gesprek.

 

“Ik vond dat ik dat moest doen. Ik wilde weten of de andere mensen mij ook als voorzitter wilden hebben en wilde van hen ideeën over de toekomst van SIVO horen. Positieve gesprekken allemaal.” Inmiddels is René Wiggers dus al ruim drie maanden actief voor het festival. In deze periode heeft hij al veel gesprekken gevoerd met diverse betrokkenen en belanghebbenden.

 

      

“Ik merk dat er met frisse blikken naar SIVO wordt gekeken. Een ieder heeft in de gaten dat er iets moet gebeuren, wil het festival ook in de toekomst zijn uitstraling behouden. De plaatselijke horeca gaat SIVO gezamenlijk ondersteunen, de ondernemers in het dorp worden nauwer bij het festival betrokken. Ook tentenbouwer Steenge denkt mee over de toekomst. Ik heb het idee dat er meer betrokkenheid in Odoorn komt.”

   ( René Wiggers informeert tentenleverancier de fa. Steenge over de nieuwe plannen.)

 

      

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker