SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa´┐Ża Deutsch English

 

 

Algemeen
SIVO kiest voor kwaliteitsverbetering en programmaverbreding
15-12-2011 00:00:00

Juist op een moment dat de organisatie van het SIVO-festival de laatste jaren met dalende bezoekersaantallen en steeds maar stijgende organisatiekosten wordt geconfronteerd, gaat het roer om. Het bestuur gaat de komende jaren fors investeren in kwaliteit en beleving.

 

                          (Ensemble Folclorique 'Les Bons Diables' uit Canada)

 

Voor het komende festival in augustus 2012 zijn er verschillende veranderingen doorgevoerd waarvoor de kaders ondertussen zijn vastgesteld. Wat overeind blijft is het karakter van het evenement. Folkloristische dans uit binnen- en buitenland blijft de hoofdmoot van het SIVO-festival vormen.

 

                      (Compania de danzas traditionales 'Kirqui Wayra' uit Chili)

 

Voor de veranderingen heeft de organisatie o.a. gebruik gemaakt van de resultaten van een in 2009 onder de bezoekers gehouden enquête. Ook de opmerkingen van de deelnemende groepen in de gesprekken met het bestuur zijn in het plan verwerkt. Daarnaast heeft het bestuur met alle verenigingen van Odoorn van gedachten gewisseld over de toekomst van het SIVO-festival. Al die informatie vormt de basis voor de nu beoogde kwaliteitsimpuls.

 

Uiteindelijk moeten al die aanpassingen er uiteindelijk mede voor zorgen dat de bezoekers, jong en oud, de weg naar Odoorn weer weten te vinden en dat deelnemers uit de hele wereld in de rij blijven staan om in Drenthe hun nationale folklore voor het voetlicht te brengen. Maar het mes snijdt aan meerdere kanten. Wat betreft de organisatiekosten levert de nieuwe opzet tevens aanzienlijke besparingen op.

 

 

Belangrijkste veranderingen:

 

* Het aantal deelnemende landen wordt teruggebracht naar vijftien. Daarnaast treedt er dagelijks één Nederlandse dansgroep op.

 

* Het festivalterrein wordt aangepast. De optredens worden geconcentreerd op drie overdekte buitenpodia en in de galatent. Uitstraling en inrichting van het hele festivalterrein zorgt voor meer sfeer en gezelligheid.

 

* Alle podia worden voorzien van geluidsversterking en belichting. Voorafgaande aan alle optredens wordt tekst en uitleg gegeven.

 

* De horecavoorzieningen worden gevarieerder van aanbod en op meerdere locaties gesitueerd.

 

* Het programma van het SIVO-festival wordt verbreed. Niet alleen in het weekend maar ook op de andere avonden kan het publiek van verschillende nieuwe onderdelen genieten. Daarbij wordt een beroep gedaan op alle zintuigen. Een bezoek aan Odoorn betekent naast en horen en zien ook proeven, ruiken en voelen van alles wat de folklorewereld te bieden heeft.

 

* De zaterdagochtend krijgt een speciale invulling voor en door de jeugd.

 

* De gala-voorstellingen moeten nog meer, dan nu al het geval is, een theateruitstraling krijgen. Presentatie, kwaliteit en stijlvolle aankleding zijn naast het benutten van nieuwe technische mogelijkheden, de belangrijke aandachtspunten.

 

* De toegangsprijzen worden, ondanks de uitbreiding van het programma, deels naar beneden bijgesteld. Kinderen tot 12 jaar b.v. hebben gratis toegang, 13 tot 18 jarigen betalen het jeugdtarief van 6 euro.

 

* De traditionele markt in het weekend krijgt een nieuwe bredere opzet. Daarbij zal er een duidelijker link zijn met de internationale sfeer van het festival en ook op de markt worden de zintuigen op allerlei manieren geprikkeld. Het aanbod moet attractiever worden.

 

* De parkeervoorzieningen worden verbeterd. De organisatie wil o.a. meerdere verharde parkeerplekken introduceren.

 

Verschillende werkgroepen zullende de komende maanden alle verbeteringen verder gaan uitwerken. Begin 2012 moet het totale programma en de deelnemerslijst bekend zijn. Dan zal ook de mogelijkheid worden geïntroduceerd om kaartjes en passe-partouts via de website van SIVO te kopen.

 

Tevens wordt er achter de schermen verder gewerkt aan het versterken van de organisatie. Het Algemeen Bestuur is weer op volle sterkte en ook voor de verschillende commissies hebben zich nieuwe vrijwilligers gemeld. Dat alles met elkaar moet er voor zorgen dat SIVO de toekomst weer met vertrouwen tegemoet kan zien.

 

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker