SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa´┐Ża Deutsch English

 

 

Algemeen
SIVO gooit het roer om
13-01-2012 00:00:00

Kwaliteit en beleving, dat moeten de hoofdpunten van het SIVO-festival de komende jaren worden. Dat wil de organisatie in Odoorn bereiken door een flinke zwaai aan het roer te geven. Tijdens het komende festival, dat wordt gehouden van 1 tot en met 5 augustus, zal een deel van de vernieuwingen al zichtbaar worden.

 

                        (Compania de danzas traditionales 'Kirqui Wayra' uit Chili)  

 

De grootse aanpassingen zijn die in het aantal uit te nodigen internationale groepen en de herindeling en aankleding van het festivalterrein. Vele jaren had SIVO meer dan twintig deelnemende dansgroepen. Dat aantal wordt teruggebracht naar vijftien buitenlandse en dagelijks één Nederlandse.

 

Voor de groepen en het publiek heeft deze verandering als belangrijk voordeel dat iedere groep langer zal optreden en zodoende meer aandacht zal krijgen. Voor de organisatie levert dit daarnaast ook een financieel voordeel op, want er hoeft niet meer zo diep in de buidel te worden getast als het gaat om bijvoorbeeld de transportkosten. Nu staat al vast dat Chili en Canada met een dansgroep vertegenwoordigd zijn in augustus.

                                   ( De nieuwe indeling van het SIVO-terrein)

 

Het publiek wordt in de toekomst ook beter bediend. Alle podia worden voorzien van geluidsversterking en verlichting en voorafgaand aan een optreden wordt als extra service  uitleg over de groep en de dans gegeven. Alle podia worden overdekt, zodat dansers ook bij buiig weer altijd kunnen optreden.

 

Om te benadrukken dat een “galavoorstelling” een ander karakter heeft dan een “gewoon” optreden, zullen de optredens in de grote SIVO-tent een echte theateruitstraling krijgen, waarbij presentatie, kwaliteit en een stijlvolle entourage een grote rol spelen.

 

Ook wordt gekeken naar nieuwe multimediale mogelijkheden om een dansgroep nog fraaier te kunnen presenteren.

 

 

(Ensemble folklorique 'Les Bons Diables' uit Canada)  

 

Verder wil het SIVO-bestuur het programma verbreden, waarbij niet alleen in het weekend, maar ook op de andere dagen de bezoeker naast horen en zien ook kan proeven, ruiken en voelen van alles wat de folklorewereld te bieden heeft.

 

Parkeervoorzieningen worden verbeterd en de toegangsprijzen liggen, ondanks het aantrekkelijker programma, voor de jongere bezoekers lager. Kinderen tot 12 jaar kunnen onder begeleiding van een volwassene gratis naar binnen en jongeren tot 18 jaar betalen straks het jeugdtarief van zes euro. Speciaal voor de jeugd wordt op zaterdagochtend een speciaal dansprogramma opgezet.

 

De SIVO-organisatie in Odoorn voert een deel van deze vernieuwingen door, naar aanleiding van wensen die naar voren kwamen tijdens de bezoekersenquête van een paar jaar geleden. Uiteindelijk moeten al die aanpassingen er mede voor zorgen dat de bezoekers, jong en oud, de weg naar Odoorn weer weten te vinden en dat deelnemers uit de hele wereld in de rij blijven staan om in Drenthe hun nationale folklore voor het voetlicht te brengen.

 

Verschillende werkgroepen zullen de komende maanden alle verbeteringen verder gaan uitwerken. Nog voor de zomer moet het totale programma en de deelnemerslijst bekend zijn.

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker