SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa´┐Ża Deutsch English

 

 

Algemeen
Schapen verlaten SIVO-terrein
27-03-2012 00:00:00

Vanaf woensdag 28 maart t/m vrijdag 6 april lopen schaapherders Luuc Bos en Bouke Arends met honderden Drentse schapen van het Bargerveen naar Groningen en ook Odoorn ligt op de route.

 

                               ( De kudde ontwaakt zaterdochtend op het SIVO-terrein.)

 

De tocht van de kudde over de Hondsrug is te volgen via RTV Drenthe. Dagelijks hoort u in De Brink en De eS over de belevenissen van de schapen en 's avonds op TV Drenthe een samenvatting van de avonturen.

Vrijdagavond bereikte de kudde Odoorn waar op het SIVO-terrein werd overnacht.

                   ( Ook deze jonge 'schaapsherder' genoot van de aanblik van de kudde.)

 

Niet alleen dansgroepen van diverse pluimage bleken veel aantrekkingskracht op het publiek te hebben. Op het bekende gala-terrein van het SIVO-festival trok ook de kudde schapen en lammeren veel bekijks. Zatredagochtend vertrok de kudde om 10.00 uur richting Borger. Beelden van de schaapskudde in Odoorn zijn zondagavond te zien op TV Drenthe.

                         ( De schapen verlaten Odoorn richting de heide van Exloo.)

 

Foto's Odoorn: familie Damhuis.

 

 

Achtergronden bij deze schapentrek:

Al weer voor de zesde keer zet de Gemeente Groningen een gescheperde schaapskudde in voor het natuurvriendelijke beheer van bermen. De kudde komt oorspronkelijk uit het Bargerveen en werd voorgaande jaren begin april met veewagens naar Groningen gebracht.

          ( Herder Luuc Bos met zijn trouwe viervoeter en kudde op de achtergrond.)

 

Dit jaar gaat de herder met de kudde, inclusief lammeren, lopend van het Bargerveen langs een oude handelsroute over de Hondsrug naar Groningen. Tijdens de tocht zal aandacht worden besteed aan het natuurvriendelijke beheer van bermen en de cultuurhistorische waarde van de Hondsrug.

 

In het Hondsruggebied zijn meer dan 20 organisaties en overheden onlangs gestart met het project Geopark de Hondsrug. 

Deze 10-daagse schapentrek 'Blatend over de Hondsrug' is op de voet te volgen, niet alleen op radio en tv, maar ook via de website rtvdrenthe.nl. Door middel van een zogenaamde tracker is precies te zien waar de herder met zijn schapen loopt. Vrijdagavond overnacht de kudde op het SIVO-terrein om de volgende ochtend vanaf 10.00 de tocht richting Borger te vervolgen.

 

 

 

 

 

Lees meer op: http://www.rtvdrenthe.nl/schapentrek

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker