SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa´┐Ża Deutsch English

 

 

Algemeen
SIVO speelt in op jaar van het immaterieel erfgoed
13-04-2012 00:00:00

Wanneer de liefhebbers van internationale folkloristische dansen van 1 tot en met 5 augustus naar het SIVO-festival in Odoorn komen, krijgen ze opnieuw enkele aantrekkelijke vernieuwingen gepresenteerd. De SIVO-organisatie heeft de lijn van vernieuwingen ook voor het komende festival doorgetrokken en speelt dit jaar in op “het jaar van het immaterieel erfgoed”. Het gaat hierbij om een landelijk initiatief van het Nederlands Centrum voor Volkscultuur.

SIVO zal op haar 28-ste festival extra aandacht schenken aan de Nederlandse volksgebruiken, waarbij dans, muziek en kleding van eigen bodem centraal staan. Daarbij wordt vooral uitleg gegeven over het hoe en waarom van kleding, dansen en bijzondere tradities. Op deze manier wil SIVO een bijdrage leveren aan het levendig houden van de vaderlandse volksgebruiken.

 

Op het komende festival krijgen vijf Nederlandse groepen de mogelijkheid zich met hun specialiteiten te presenteren. Van oudsher staat de groep De Schaop’ndansers uit Exloo op de planken, een groep van ongeveer twintig personen, gestoken in het authentieke zondagse kostuum uit Exloo en omgeving, zoals dat in het begin van de 20e eeuw werd gedragen. De mannen dragen een stemmig zwart kostuum, de vrouwen kleding met heidekleuren en een origineel zilveren oorijzer met gouden stiften.

 

                               ( Medioburgum met 'n bijzondere Zeeuwse traditie?)

 

Naast De Schaop’ndansers staat de komst ook vast van de Puttense Boerendansers (Putten), de Iesselschotsers (Steenderen), de dansgroep Medioburgum (Middelburg) en de folkloristische Dansgroep Wi’j eren ’t Olde uit de buurtschap Velswijk bij Zelhem.

Ieder van deze groepen zal de eigen volkscultuur op een zo mooi mogelijke wijze voor het voetlicht brengen.

 

Naast de Nederlandse deelname heeft SIVO dit jaar vijftien buitenlandse dansgroepen op het programma staan. Meer dan 500 dansers en danseressen zullen de duizenden bezoekers van SIVO een wervelende show voorschotelen, waarbij de vaak felgekleurde danskostuums, de authentieke muziek en de prachtige instrumenten  weer voor veel enthousiaste reacties onder de bezoekers zullen zorgen.

 

                                                ( Shaka-Zulu uit Zuid-Afrika)

       

Bijzondere gasten zijn dit jaar de dansers van het Shaka-Zulu ensemble uit Durban (Zuid-Afrika). De opzwepende dans en muziek staat garant voor adembenemende optredens. Ook de Thaise formatie Thai Arts and Cultural Group en het Boliviaanse Ballet Folklórico de la Paz zullen de liefhebbers van dans en muziek in extase brengen.

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker