SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa´┐Ża Deutsch English

 

 

Algemeen
Elke dag workshops tijdens SIVO
19-05-2012 00:00:00

De organisatie van het SIVO-festival biedt dagelijks gratis mogelijkheden om de wereld van de internationale folkloristische dans zelf ook eens te ervaren. Van woensdag t/m vrijdag zullen er meerdere workshops aan jong en oud worden aangeboden. In het verleden is er regelmatig tijdens de ‘Zinderende Zaterdag’ ervaring opgedaan met het geven van lessen in dans en folklore.

 

                                         ( Salsa dansen met de groep uit Puerto Rico)

 

Het publiek gaf telkens weer aan nog wel wat meer zelf in actie te willen komen.
Groepen uit binnen- en buitenland op hun beurt boden bij aanmelding al aan om workshops te willen geven. Vorig jaar waren b.v. de workshops van de Schaop'ndansers en de groep uit Puerto Rico een groot succes.

 

                     (Workshop Zumba-dance tijdens SIVO's  Zinderende Zaterdag van 2010)

 

SIVO benaderde voor de coördinatie  en presentatie van alle workshops Marloes Bannink. Deze danslustige inwoner van Enschede is al bijna dertig jaar helemaal verknocht aan folkloristische dans. “Ik vond het meteen een top idee waar ik toevallig zelf al jaren mee rondliep. Want waarom betrek je het publiek niet veel actiever bij de wereld van de folkloristische dans. Het is de enige manier om ook iets van onze Nederlandse folklore in stand te houden. Natuurlijk is het ook voor SIVO belangrijk om je publiek voor de toekomst te behouden.”

 

           
                              ( Marloes Bannink wijst danslustigen de weg naar de koepeltent)

 

Op alle festivaldagen is Marloes Bannink in de nieuwe koepeltent te vinden om gratis workshops te verzorgen. Naast Nederlandse folklore zal er ook aandacht zijn voor de dansen van de buitenlandse deelnemers. Niet alleen d.m.v. dans maar ook door het geven van presentaties  over speciale gebruiken en bijzondere kostuumshows  hoopt Marloes het publiek te vermaken: ”Ik heb er zin in en kan niet wachten om ook de bezoekers enthousiast te maken!”

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker