SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa´┐Ża Deutsch English

 

 

Algemeen
Gat afzegger Mexico snel opgevuld.
15-07-2012 00:00:00

De organisatie van het SIVO-festival werd in het weekend plotseling geconfronteerd met een afzegging van de dansgroep uit Mexico. Voor de dansgroep bleken de reiskosten een onoverkomelijk probleem.

 

  ( Geert Nijhof met zijn beste vrienden, de telefoon en de computer.)

 

Impresario Geert Nijhof is direct op zoek gegaan naar een vervangende dansgroep en heeft die na veel moeite gevonden. Als vervanger van de Mexicaanse Compania de Danza Folklorica “Tierra Mestiza” heeft Nijhof het Italiaanse folkloristische dansensemble “Citta dei Templi” bereid gevonden naar Odoorn te komen.

                                         

                                                                 (Dansen rond de tempels van Agrigento.)

 

Deze groep had al eens aangegeven graag een keer naar het SIVO-festival te willen komen. “Ik had in het verleden al eens contact met deze groep van Sicilië gehad en gelukkig hadden ze de data van SIVO nog vrij. Ze hebben een week voor het festival in Odoorn nog een festival in Toulon. Vandaaruit komen ze naar Nederland en tot onze verrassing nemen ze nog een Panamese groep mee”, aldus Nijhof, die een voor SIVO gunstige afspraak met beide groepen heeft kunnen maken. “Alleen heb ik zondag in allerijl nog onderdak voor de Panamese dansers moeten regelen. Dan zie je toch maar weer dat SIVO over een enorm groot aantal flexibele gastgezinnen beschikt, want het onderdak werd in één dag geregeld.”

 

Het Siciliaanse dansensemble ‘Città dei Templi’ (stad van de tempels) bestaat sinds 1990. De leden van de groep hebben een grote passie voor de rijke historische tradities van de Romeinse stad Agrigento en zijn omgeving. Ze beschouwen hun ensemble dan ook als een soort school van folkloristische tradities. De dansen en de muziek worden gekenmerkt door vrolijke klanken en vlotte danspassen, waarbij ook de authentieke kostuums een belangrijke rol spelen.

 

        

                                 (“Atenay Batista” uit Chiriqui-David, Panama. )

 

Het Panamese Folkloristisch Ballet “Atenay Batista” zal dus ook haar opwachting maken op het festival in Odoorn. De leden dansen op de muziek van de 'tamborito' en op het klappen en slaan op verschillende trommels. Ook de zgn. ’cumbia’ wordt gedanst. Een Colombiaanse muziek- en dansstijl die bestaat uit een mix van Spaanse en Afrikaanse muziek die door slaven werd meegebracht.

 

Met de komst van de twee nieuwe buitenlandse gezelschappen komt het totaal aantal dansgroepen dat hun dans bij SIVO voor het voetlicht brengt op eenentwintig. Zestien daarvan komen van buiten Nederland. Het SIVO-festival begint op woensdag 1 augustus en eindigt op zondag 5 augustus.

 

Hier vindt u alle informatie over de deelnemende groepen: http://www.sivofestival.nl/deelnemers.html

 

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker