SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa´┐Ża Deutsch English

 

 

Algemeen
Kinderplein en workshops
20-07-2012 00:00:00

Kinderplein en workshops

Veel aandacht is er voor kinderen tot en met de basisschoolleeftijd. Zij kunnen aan maar liefst tien verschillende activiteiten deelnemen. De jeugd wordt begeleid door SIVO-vrijwilligers bij onder meer dansen, muziek maken en knutselen. In het kader van het jaar van het cultureel erfgoed zijn er ook oud-Hollandse spelletjes. Het gaat niet alleen om doe-dingen, er zijn ook verschillende onderdelen waarbij het smikkelen en smullen wordt. Van de ranja-koe tot zelfgebakken broodjes en heerlijke suikerspinnen. Voor ieder deelnemend kind is er een verrassing.

 


De activiteiten zijn zaterdag 4 augustus van 13.00 - 17.00 uur en zondag 5 augustus van 12.00 – 16.00 uur. Verder is er een spannende speurtocht en kunnen kinderen de wereld van SIVO ontdekken. Voor € 2,50 is er voor ieder kind een stempelkaart als deelnamebewijs verkrijgbaar bij het infocentre. Een volle stempelkaart levert na afloop ook nog een verrassende beloning op.

 

  

                                               Workshops kinderdans

Bijzondere workshops

“Spontaan met cultuur in aanraking komen”, zo omschrijft Marloes Bannink de workshops folkloristische dans die zij tijdens het vernieuwde festival gaat geven. De danslerares uit Enschede is een verstokte SIVO-fan. Op negenjarige leeftijd maakte ze kennis met het folkloredansen in Odoorn toen ze ‘toevallig’ met de familie op een camping in de buurt verbleef.

   Marloes Bannink

 

Sinds die tijd heeft ze geen festival meer gemist. Later besloot ze danslerares te worden, eerst vooral voor kinderen en later ook voor volwassenen. SIVO heeft Marloes Bannink benaderd om tijdens het festival workshops ‘dans voor jong en oud’ te organiseren.

 

                   

                                                   Lekker dansen met z'n allen!

 

Op alle festivaldagen is Marloes Bannink in de nieuwe koepeltent te vinden om gratis workshops te verzorgen. Naast Nederlandse folklore zal er ook aandacht zijn voor de dansen van de buitenlandse deelnemers. Niet alleen door middel van dans, maar ook door het geven van presentaties over speciale gebruiken en bijzondere kostuumshows hoopt Marloes het publiek te vermaken: “Ik heb er zin in en kan niet wachten om ook de bezoekers enthousiast te maken!”

 

                       

 

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker