SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa´┐Ża Deutsch English

 

 

Algemeen
Bijzondere extra optredens
01-08-2012 00:00:00

Het programma van SIVO is dit jaar sterk verbreed en kent een aantal bijzondere optredens en voorstellingen. Speciale aandacht is er voor singer-songwriters en wereldmuziek maar ook voor bijzondere dans en muziek.

Daniel ter Waarbeek

Daniel ter Waarbeek is een gedreven singer-songwriter uit Emmen. Hij combineert een prachtige donkerhese stem met fraai ingetogen gitaarspel. Met zijn akoestische en integere luisterliedjes geeft Daniel zijn publiek een kijkje in zijn wereld en de wereld om hem heen. Daniel wordt op het podium bijgestaan door Liesbeth Tammes op basgitaar en als tweede stem en Bram Markerink op cajón en percussie.

 

 

Matt Westerlaken


Matt is een veertigjarige singer-songwriter, afkomstig van het eiland Texel. Na de nodige omzwervingen belandde hij in zijn huidige woonplaats Emmen. Voor zijn muziek gebruikt hij zijn persoonlijke ervaringen, opgedaan tijdens een muzikale zwerftocht over hoge bergen en door diepe dalen. Het levert een bijzondere collectie luisterliedjes op die muzikale invloeden uit verschillende stromingen bevatten.

 


Trio Rosemary de Souza


De uit Zimbabwe afkomstige Rosemary de Souza woont al ruim dertig jaar in Nederland. In het Drentse Geeuwenbrug om precies te zijn. Naast vocalist is ze ook nog eens actief als muziekdocent, dirigent en workshopleider. De liederen die Rosemary de Souza uitvoert, worden voornamelijk in het Shona gezongen.Tijdens het SIVO-festival zal ze als trio optreden. Ook met deze bezetting ziet Rosemary de Souza kans de exotische sfeer van haar liederen over te brengen. Daarbij wordt zij door het dynamische en ritmische gitaarspel van Otto Tatipikalawan en de virtuoze marimbaklanken van Johan Veldkamp tot grote muzikale hoogte gedreven.

 

 

Ma Marafanyi

Uit Apeldoorn komt de percussieband Ma Marafanyi. De groep speelt vooral West-Afrikaanse muziek. Ritmische muziek die in de Afrikaanse cultuur een grote rol spelen voorafgaand aan, of tijdens verschillende rituelen zoals huwelijk, oogstfeest of inwijding. Ma Marafanyi betekent zoveel als "dat doen waar je van houdt" en dat gevoel willen ze ook met u delen. Tijdens SIVO wordt u uitgenodigd om mee te spelen tijdens één van de workshops op de djembé, de doundoun en andere percussieintrumenten zoals krin, balafon of shekere.

 

De Vinyl Show


Vinyl rocks! Marlow en Bas groeiden letterlijk tussen de oude grammofoonplaatjes op. De speciale geur daarvan en het geluid van krakende naalden raakten ze nooit meer kwijt. Ze hebben de beste lp's en singles vanaf de jaren vijftig voor SIVO uit de kast getrokken. Soul, funk en rock ’n roll maar vooral wereldmuziek! Kekke plaatjes en crazy danspasjes ga je sowieso meemaken bij de Vinyl Show. Love, swing & do the monkey.

 

 

Glendance

Dance and Musical Productions ‘Glendance’ uit Assen biedt kwaliteitslessen aan in dansen, zingen en acteren, onder leiding van een gediplomeerd docent, bijgestaan door vakmensen die zelf werkzaam zijn in de theaterpraktijk. Alle disciplines komen samen bij ‘Glendance’, waardoor je als talentvolle en gemotiveerde leerling kunt doorstromen naar een Dans- Musical- Theateropleiding of een productie.  Het SIVO-festival is bekend terrein voor Glenda Nijland. Ze gebruikte het dansfestival ooit voor haar afstudeerproject. Het weerzien met Odoorn zal hoe dan ook bijzonder worden. Voor al haar shows, workshops en optredens tijdens SIVO maakt Glenda gebruik van alle disciplines binnen haar eigen bedrijf.

 

 

Cirtthan


Is een singer-songwriter die oorspronkelijk afkomstig is uit Azerbeidzjan. Hij woont inmiddels als een aantal jaren in de Drenthe maar is zijn muzikale roots trouw gebleven.
Cirtthan presenteert een bijzondere combinatie van Oost-Europese en Westerse klanken versmolten tot een één indringend maar tegelijk intiem geluid.

 

 

Lima


Een muzikaal duo bestaande uit de jonge singer-songwriters Marissa Linneman en Lisette Schriever. In de zomer van 2011 wonnen ze de straatmuzikantenprijs in Emmen. Ze zingen covers in een bijzonder, zoet en lief jasje. Ze zijn ontwapenend en speels. Lima treedt tijdens het SIVO-festival twee maal op. Als duo en met eigen band waarin Marco Geerdink (ex-SKIK) een belangrijke muzikale rol speelt.

 

 

Musicalgroep Heidebloem


De groep, die zeven jaar bestaat, wordt gevormd door enthousiaste mensen uit Odoorn e.o. die houden van toneelspelen, zingen, dansen en vooral plezier maken. Heidebloem brengt tijdens het SIVO-festival een drietal optredens met smartlappen, tranentrekkers, de mooiste liedjes ooit in het Nederlands en Engels gezongen. De groepsleden vinden het bijzonder mooi, wanneer er wordt meegezongen door het publiek!

 

 

Smartlappenkoor Hoogeveen


Tijdens SIVO verzorgt het Smartlappenkoor Hoogeveen een z.g. Sing-In. Dankbaar gebruik makend van het Nederlands muzikaal erfgoed presenteert het koor een origineel meezingfeest. Het Smartlappenkoor Hoogeveen is een gemengd, meerstemmig koor met ruim 40 leden. Accordeonisten en een drummer begeleiden het koor. Leden, dirigent, muzikanten en bestuur zetten zich in voor Plezier & Kwaliteit!

 

Dansschool El Son Cubano


Jorge Gómez Silverio van de Groninger dansschool El Son Cubano verzorgt workshops Salsa, Son en Chachacha. Jorge is geboren in Ciego de Avila (Cuba) en opgegroeid in Majagua. Zijn dansloopbaan begint op 7-jarige leeftijd. Vanaf 1985 tot 1990 studeerde Jorge aan de Escuela profesional de instructores de Arte “El Yarey”. Hij studeerde af als danser, choreo-graaf en leraar. Tijdens zijn studie danste hij op vele festivals en werkte hij mee aan vele films en folkloristische activiteiten. Sinds juli 2000 woont Jorge in Nederland. In mei 2009 heeft hij voor het Groninger Museum de openingsshow gedaan in het kader van de tentoonstelling “!Cuba, kunst en cultuur van 1868 tot heden”.

 

 

(zie het programmaschema voor de juiste tijden en podia)

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker