SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa´┐Ża Deutsch English

 

 

Algemeen
Nog twee spetterende dagen te gaan!
05-08-2012 00:00:00

Na een, wat de weersomstandigheden betreft, ideale derde dansavond, maakt het muziek- en dansfestival SIVO maakt zich op voor de dag van morgen en die daarna. Zaterdag 4 en zondag 5 augustus zijn bijzondere dagen voor het festival want dan staat niet alleen de dans centraal, ook de nevenactiviteiten krijgen ruimschoots de aandacht die ze verdienen.

 

 

Het programma van SIVO is dit jaar sterk verbreed en kent een aantal bijzondere optredens, voorstellingen en activiteiten. Speciale aandacht is er voor singer-songwriters, wereldmuziek, wereldcultuur, kinderactiviteiten en workshops.

 

Bij deze vernieuwingen is een grote plek ingeruimd voor zang en muziek. Diverse singer-songwriters hebben een plekje op het muziek- en dansfestival gekregen. Van Daniel ter Waarbeek uit Emmen tot de Texelse Matt Westerlaken. Van de uit Zimbabwe afkomstige Rosemary de Souza, die al ruim dertig jaar in het Drentse Geeuwenbrug woont, tot een echte show met muziek van grammofoonplaten, de “Vinyl Show”. En van de jonge singer-songwriters Marissa Linneman en Lisette Schriever tot het Smartlappenkoor Hoogeveen met een Sing-In. Muziek en dans voeren de boventoon zaterdag en zondag.


Verder is de “Multicultimarkt” aanmerkelijk groter van opzet dan voorgaande dagen en kunnen kinderen volop genieten van allerlei activiteiten. De jeugd wordt begeleid door SIVO-vrijwilligers bij onder meer dansen, muziek maken en knutselen. In het kader van het jaar van het cultureel erfgoed zijn er ook oud-Hollandse spelletjes, waarbij het smikkelen en smullen wordt. Van de ranja-koe tot zelfgebakken broodjes en heerlijke suikerspinnen. Voor ieder deelnemend kind is er een verrassing.

 

 

En voor wie meer wil dan alleen toekijken bij het dansen, zijn er tal van workshops. Een bijzondere is er van ‘Glendance’, Dance and Musical Productions uit Assen. ‘Glendance’ is de verwezenlijking van de ultieme meisjesdroom van Glenda Nijland, die al vanaf haar vierde jaar danst en zingt en SIVO in haar hart heeft gesloten. Ook is Marloes Bannink aanwezig. Zij verzorgt workshops ‘dans voor jong en oud’.


Zowel zaterdag als zondag is het SIVO-terrein al om 11.00 uur open en zijn er al tal van activiteiten te beleven. De dansrondes en muziekactiviteiten beginnen zaterdag om 14.00 uur en zondag om 13.00 uur. Het slotdefilé van het 28-ste SIVO muziek- en dansfestival staat zondagmiddag vanaf 16.00 uur gepland.

 

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker