SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa´┐Ża Deutsch English

 

 

Algemeen
Henk Katuin opnieuw winnaar fotowedstrijd
23-09-2012 00:00:00

Emmenaar Henk Katuin is voor het tweede jaar op rij winnaar geworden van de fotowedstrijd van het internationale folkloristische dansfestival SIVO in Odoorn.

 

                                  ( De wiinnende foto van Henk Katuin.)

De fotograaf was, tussen de optredens door, getuige van een typisch SIVO-moment. De veel gefotografeerde Zuid-Afrikaanse dansgroep ‘Shaka Zulu’ had de grootste lol met een jonge SIVO-bezoeker die niet bij de groep was weg te slaan. De ontmoeting met de groep maakte duidelijk indruk op deze jongeman.


                                           ( Nummer 2: Sabrina Dijkgat.)

 

Katuin wist het moment van deze ontmoeting volgens de jury op een perfecte manier vast te leggen. De foto laat op een mooie wijze de warmte en verbroedering tijdens het SIVO-festival zien, het moment is prima gekozen. Het was de derde maal dat hobbyfotograaf Katuin het SIVO dansfestival in Odoorn bezocht. “Verleden jaar was ik al totaal verrast toen de organisatie mij belde met het goede nieuws. De toen winnende foto van de ‘vliegende Koreaan’ heeft heel veel reacties opgeleverd.”


                              ( Nummer 3: Rikus Reinders.)

 

Henk Katuin was wel enigszins verrast met deze nieuwe overwinning. “ Dit had ik niet verwacht dat mijn foto eerste zou worden, ook al door de vele concurrentie die er was, maar ik ben er heel blij mee.” De winnaar is enthousiast lid van de fotoclub in Emmen en heeft diverse cursussen voor digitale fotografie gevolgd. Ook dit jaar had hij nog een foto  die lang in de jurering meedraaide. Katuin ontvangt van de organisatie als prijs twee passe-partouts voor het SIVO-festival van 2013.


Uitslag fotowedstrijd:

 

1. Henk Katuin, Emmen

 

2. Sabrina Dijkgat, Stadskanaal

 

3. Riekus Reinders, Emmen

 

HIER ziet alle finalisten van de SIVO-fotowedstrijd 2012.

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker