SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa´┐Ża Deutsch English

 

 

Algemeen
Bangladesh eerste afvaller in 'visum-race'
16-06-2016 00:00:00

Voor veel buitenlandse deelnemers aan het SIVO-festival zijn het spannende tijden. De verschillende visumaanvragen zijn nu 'in behandeling'. De organisatie in Odoorn is inmiddels geconfronteerd met een eerste afvaller. Omdat er geen visum werd verstrekt aan Dhaka Academy of Fine Arts uit Bangladesh is er na snel handelen een vervangende groep uit het Aziatische gebied vastgelegd. Uit de hoofdstad van India, Mumbai, komt het uit 22 personen bestaande gezelschap ‘Tejomaya Foundation’. Deze groep neemt ook deel aan twee Belgische festivals, De Pikkeling en het festival in Edegem.

 

                                         ‘Tejomaya Foundation’ uit India

 

De aanvraag van de dansgroep uit Bangladesh werd afgewezen door de Zweedse ambassade overigens zonder opgave van redenen. Vreemd is de afwijzing niet gezien de rol die het land speelt in de wereld van de internationale vluchtelingenstromen. Premier Hasina van Bangladesh heeft zich onlangs beklaagd over alle bootvluchtelingen die haar land verlaten. Ze noemt de vluchtelingen gelukszoekers en zegt dat ze het imago van Bangladesh in de wereld beschadigen.

 

                     Inwoners uit Bangladesh slaan massaal op de vlucht

 

Hasina zei tijdens een bijeenkomst met vakbonden en werkgevers dat voor de vluchtelingen genoeg werk is in Bangladesh. Dat ze toch vertrekken, getuigt volgens de premier van hun "zieke houding". Hasina vindt dat ze net als mensenhandelaren gestraft moeten worden. De laatste maanden zijn vanuit Bangladesh duizenden mensen op boten naar andere landen in Azië gevlucht. De Bengalen zijn economische vluchtelingen. Een andere groep bootvluchtelingen, de Rohingya, worden in hun thuisland Birma vervolgd. Maleisië en Indonesië besloten vorige week om zo'n 7000 vluchtelingen uit Bangladesh en Birma tijdelijk op te vangen.

(bron: nos.nl)

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker