SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa´┐Ża Deutsch English

 

 

Algemeen
Belgische festival De Pikkeling in problemen
31-05-2015 00:00:00

De organisatoren van het folkloristische oogstfeest De Pikkeling in de Faluintjes in Aalst zijn plotseling geconfronteerd met een groot financieel probleem. De gemeente Denderleeuw heeft besloten om de totale subsidie voor het evenement te schrappen. De nieuw samengestelde gemeenteraad besloot om zo’n beetje alle culturele subsidieverzoeken voor dit jaar af te wijzen.

 

                                                         (De Pikkeling is een echt oogstfeest)

Daarmee staat de 46e editie van De Pikkeling op de helling. "We zouden dit jaar groepen uit Slowakije, Colombia en Martinique ontvangen", zegt Steven Saeys van De Pikkeling, “We proberen nu zo snel mogelijk duidelijkheid te krijgen over de gevolgen van deze voor ons totaal onverwachte maatregel. Misschien dat de gemeenteraad nog terug wil komen op deze onzalige beslissing.”

 

 

   (Pikkeling 2014 met Compañía Folclórica “Sueños y semillas” uit Costa Rica die ook Odoorn bezocht)

 

Het jaarlijkse folklorefeest staat voor 22 - 29 juli 2015 op de internationale kalender. Een week voor SIVO en zoals ieder jaar zouden er ook nu een aantal groepen vanuit België naar Odoorn doorreizen. Of de problemen bij De Pikkeling gevolgen hebben voor de deelname van Sowakije en Colombia aan het 31e SIVO-festival is nu nog niet te zeggen.

 

 

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker