SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa´┐Ża Deutsch English

 

 

Algemeen
Coevorder fotograaf wint fotowedstrijd
06-10-2013 00:00:00

Gerard Molenaar is winnaar geworden van de fotowedstrijd van het SIVO Dans en Muziekfestival 2013. Uit een kleine 200 foto’s heeft de jury, bestaande uit fotografen en journalisten, één van de door hem ingezonden foto’s als mooiste gekozen.

( Foto: Gerard Molenaar)

 

De foto van de Coevordenaar toont de Mexicaanse dansgroep “Grupo de danza folklórica Nahui Ollin” tijdens één van haar optredens op het festival in Odoorn. Volgens de jury is de foto precies op het juiste moment gemaakt. Juist toen de dansers los kwamen van de grond en hun kledij door een draaiende beweging een fraai accent kreeg, heeft de fotograaf de ontspanknop ingedrukt. Een foto die feeling voor het juiste moment toont.

 

Gerard Molenaar was verrast dat één van zijn foto’s als beste werd beoordeeld.
“Dat vind ik leuk. Niet zozeer vanwege de gewonnen kaarten, maar dat zo’n foto’s als mooiste van de ingezonden foto’s is gekozen vind ik mooi”, was de reactie van de winnaar.
Met zijn winnende foto verdiende Gerard Molenaar twee passe-partouts voor het SIVO dans- en Muziekfestival van komend jaar.

 

Naast de eerste prijs kregen ook twee foto’s een eervolle vermelding.

( Foto Yvonne Zoutman)
 

De ene foto die een eervolle vermelding kreeg werd gemaakt door Yvonne Zoutman uit Monster. Zij bracht in beeld dat het SIVO-festival meer dan alleen dans is, door haar lens te richten op de details. Een fraaie plaat die precies in beeld brengt dat SIVO een festival is zonder grenzen, twee culturen perfect in één beeld gevangen.

 

De andere eervolle vermelding ging naar één van de foto’s van Hans Nieuwenhuis uit Beilen. Deze foto toont ook oog voor detail met het gezicht van één van de danseressen tijdens een optreden. Hoe verzorgt deze dame er uitziet, hoe ontspannen ze met haar dans bezig is. Een foto die de ontspannen sfeer van SIVO heel duidelijk weergeeft.

( Foto: Hans Nieuwenhuis)

 

De afgelopen weken heeft de vierkoppige jury bijna 200 foto’s onder ogen gehad. Veel bezoekers aan het SIVO-festival hebben er lustig op los gefotografeerd en een deel van hen heeft één of meerdere foto’s voor de wedstrijd ingezonden.

 

In vergelijking met de afgelopen jaren ziet de jury de kwaliteit van het ingezonden materiaal iets teruglopen. De jury vermoedt dat door het grote aanbod aan mogelijkheden in digitaal fotograferen, via bijvoorbeeld de telefoon, de drempel om te fotograferen lager wordt, maar daarmee ook de kwaliteit verminderd. Overigens staat het niveau van de drie winnende foto’s buiten kijf. Deze foto’s doen kwalitatief niets onder voor het fotowerk dat de afgelopen jaren in de prijzen viel.

 

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker