SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa´┐Ża Deutsch English

 

 

Algemeen
Complimenten voor SIVO
16-08-2013 00:00:00

Hoewel het SIVO Dans- en Muziekfestival al weer enige tijd achter ons ligt, wil de organisatie aandacht schenken aan een positieve reactie. Een reactie van niet zo maar iemand, maar van de president van het CIOFF, International Council of Organizations of Folkore Festival and Folk Arts. Deze wereldorganisatie waarbij ook de Stichting Internationale Volksculturen Odoorn (SIVO) is aangesloten, was op het festival in Odoorn vertegenwoordig door haar Nederlandse voorzitter mevrouw Hélène van Laanen-Hendriks.

                                  ( mevrouw Hélène van Laanen-Hendriks)


De president van het CIOFF en vice-president bij  International Folkloristic Festival Parade Brunssum was woensdagavond en donderdag aanwezig bij het SIVO-festival en liet weten “geraakt te zijn door de sfeer”. Bijzonder vond president Van Laanen-Hendriks het vlaggen. “Dat bewoners rondom het festivalterrein de SIVO-vlaggen uitstaken was een prachtig gezicht.”
Daarnaast had de CIOFF-president lovende woorden over het festivalterrein. “Mooi, goed verzorgd en heel aantrekkelijk met koffie, een eethoek en kleine podia.”


Ook het openingsdefilé maakte indruk en in het bijzonder dat één van de deelnemende buitenlandse dansers tijdens het defilé riep: “Ha papa”, naar waarschijnlijk de heer des huizes van zijn gastgezin. Mevrouw Van Laanen gaf een pluim aan de vrijwilligers van het festival, die “easy going” hun werk deden. “Een teken van op elkaar ingespeeld zijn”, complimenteerde de CIOFF-president het vrijwilligerskorps.

   

( Heleen van Laanen spreekt de genodigen toe tijdens de openingsbijeenkomst in Klijndijk.)


Over het festival zelf oordeelde zij ook positief. “De kwaliteit van de groepen is heel hoog. Ik heb heel veel internationale festivals bezocht en ben daardoor misschien verwend geraakt, maar het SIVO-festival betekent echt wat. Dat mag ik gerust stellen.” De door Van Laanen bijgewoonde galavoorstelling beoordeelde ze als volgt: “Een afwisselende voorstelling, perfecte groepen, goede dansen en een mooie styling. Verder was ik getroffen door de interactie tussen podium en publiek. Geweldig. Je komt echt in een flow.”

                                    ( La Mentonnaise zingend in actie tijdens het gala)


Een bijzonder compliment had Hélène van Laanen-Hendriks voor de Franse groep Le Groupe Folklorique La Mentonnaise. “De zang van die groep was heel mooi, lieflijk en charmant. Verder was ik getroffen door de gratie van Taiwan, met de prachtige kostuums en podiumoptredens. Ook de opzwepende Gaucho’s uit Brazilië maakten indruk op mij.”

 

                                  (Taiwan tijdens het openingsgala op woensdagavond)

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker