SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa´┐Ża Deutsch English

 

 

Algemeen
Dansgroep Togo moet geduld hebben
04-07-2013 00:00:00

 

Omdat de definitieve visumaanvraag pas eind juli wordt afgehandeld wordt het geduld van de leden van 'Compagnie de Folklore National et International Les Ballets Tchamba' behoorlijk op de proef gesteld. De hele visumprocedure loopt inmiddels al maanden.

 

Zoals gebruikelijk in Afrika gaan de vertegenwoordigers van de verschillende buitenlandse ambassades niet over één nacht ijs. De honorair consul van Nederland in Togo heeft voor de visumaanvraag inmiddels de hulp ingeroepen van de Togolese minister van Cultuur, het ministerie van buitenlandse zaken van het Afrikaanse land en de Franse ambassade. Ook leden van de ' National Assembly' bemoeien zich inmiddels met de hele procedure.

 

 

De folkloristische dansgroep wil deze zomer naast het SIVO-festival in Odoorn ook graag het festival in Guadeloupe, een Frans overzees departement in de Caribische Zee, bezoeken. De directeur van dit festival heeft dagelijks contact met de Franse ambassade in de hoofdstad van Togo, Lomé, om druk op de ketel te houden. Dat is maar goed ook want de Nederlandse consul is even op vakantie gegaan en heeft geen vervanger.

 

Inmiddels is er ook een indrukwekkende brief van het ministerie van buitenlandse zaken bij de stukken gevoegd. De leider van de groep heeft SIVO-impresario Geert Nijhof laten weten dat de hele groep op 24 en 25 juli in Lomé wordt verwacht o.a. voor het maken van vingerafdrukken. De visumaanvraag moet daarna binnen 48 uur worden afgehandeld. Omdat de hele procedure via de Franse ambassade loopt is Nijhof nog steeds positief gestemd over de komst van deze Afrikaanse groep naar het SIVO-festival een week later. Maar spannend wordt het zeker voor zowel de groepsleden als de organisatie van SIVO!

 

          

 

Op de foto de brief die wonderen moet verrichten. Alleen de handtekening van de minister van Buitenlandse zaken van Togo ontbreekt nog wel. Wordt dus vervolgd.

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker