SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa´┐Ża Deutsch English

 

 

Algemeen
Dansgroep Venezuela komt niet
25-03-2014 00:00:00

Vanwege de aanhoudende problemen in Venezuela heeft de organisatie van het SIVO-festival besloten af te zien van deelname van de groep 'Fundación Danzas Carúpano'. De groep uit het Zuid-Amerikaanse land zou verschillende festivals in Nederland en België bezoeken. Informatie via CIOFF Venezuela gaf de verschillende festival organisatoren niet het gevoel dat de financiën die door de Venezolaanse overheid beschikbaar gesteld moesten worden, op tijd beschikbaar zouden zijn. De deadline van 15 maart werd duidelijk niet gehaald. Via CIOFF Venezuela is de groep inmiddels op de hoogte gebracht van deze beslissing.

 

                                                       ‘Paraguay Rekove’ 

 

De ongeregeldheden in Venezuela zijn van dien aard dat zeker ook de subsidie verlening voor buitenlandse reizen in het gedrang gaat komen. In het land heerst grote onrust. De bevolking is onder meer boos over de hoge inflatie, werkloosheid, de criminaliteit in het land en het gebrek aan vrije pers. Venezuela’s munteenheid de ‘bolívar’ devalueert steeds verder. Vanaf februari dit jaar is de ‘bolívar’ 32 procent minder waard geworden ten opzichte van de dollar.

 

                                                     ‘Paraguay Rekove’ 

 

Door de devaluatie zullen naar verwachting ook de prijzen verder stijgen. De inflatie is al hoog: de Venezolaanse Centrale Bank maakte enkele uren voor de laatste devaluatie bekend dat de jaarlijkse inflatie inmiddels 22,2 procent bedraagt. De kosten die een groep als ‘Fundación Danzas Carúpano’ voor een buitenlandse tournee moet maken is uiteindelijk de grote bottleneck gebleken. Vliegtickets moeten immers in zeer dure dollars betaalt worden.

 

                                                    ‘Paraguay Rekove’ 

 

De drie betrokken festivals hebben onmiddellijk actie ondernomen door een fraaie groep uit Paraguay als vervanger uit te nodigen. Het betreft de groep ‘Paraguay Rekove’ uit de stad Asunción. Het gezelschap bestaat uit 26 deelnemers en is inmiddels begonnen aan de voorbereidingen van de reis naar Europa.

 

 

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker