SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa´┐Ża Deutsch English

 

 

Algemeen
Druk bezochte persbijeenkomst in Odoorn
18-07-2014 00:00:00

De traditionele persconferentie aan de vooravond van het SIVO-festival is woensdag door een groot aantal vertegenwoordigers van o.a. radio, tv en krant bezocht.

 

 

Dat had mogelijk te maken met het feit dat het 30e festival op de kalender staat woordoor het programma is uitgebreid met allerlei extra activiteiten. Veel vragen van de mediavertegenwoordigers betroffen de uitgebreide promotiecampagne van SIVO over de grens. Zo is er een promotiebrochure die tweetalig is samengesteld en op ruim honderd Duitse adressen wordt verspreid. De organisatie van het wereld dans- en muziekfestival zal verder actief promotie maken tijdens de Landesgartenschau in Papenburg.

 

Deze imposante manifestatie, waar tuinbouw, cultuur en muziek centraal staan, wordt tot en met 19 oktober in de Duitse plaats gehouden.Op dit moment ligt de nieuwe SIVO-brochure in het speciale Drenthe Huis dat op het festivalterrein in Papenburg is ingericht om de provincie Drenthe en een aantal Drentse attracties en evenementen te promoten. Volgende week en tijdens de SIVO-week zal er een speciale Duitse promotiefilm te zien zijn.

 

Duitse promotiefilm SIVO:  http://www.youtube.com/watch?v=Z3gHPht5QS8

 

                               ( SIVO-deelnemer 'Danzlüd ut Wismar')

 

Ook is het SIVO- promotieteam aanwezig om bezoekers te enthousiasmeren ook naar het festival in Odoorn te komen. De folkloristische dansgroep uit de Oekraïne ‘Kiev Folk Dance Ensemble "KYIV" of National University of Culture and Arts’ zal  bovendien in Papenburg een gastoptreden verzorgen. Hiermee hoopt de organisatie van het SIVO-festival dat ook onze Oosterburen het mooie festival zullen gaan bezoeken.

 

De nieuwe SIVO-brochure wordt onder een groot aantal uitgiftepunten verdeeld, maar is ook mee te nemen bij het GEOpark in Borger en al haar partners en het 'Zandsculpturen-evenement' in de Prins Bernhardhoeve in Zuidlaren.

 

                               ( Duitse brochure SIVO-festival 2014.)

 

De folkloristische dans- en muziekgroepen die tijdens het SIVO-festival zullen aantreden komen uit  Argentinië, Armenië, Bulgarije, Costa Rica, Duitsland, Israël, Italië, Kroatië, Nederland, Oekraïne, Paraguay, Polen, Slovenië, Spanje, Rusland en Taiwan. Volgens impresario Geert Nijhof is het niveau van de dansgroepen dit jaar enorm hoog.

 

Daags voor aanvang van het SIVO-festival staat Odoorn al in het teken van het zesde lustrum van het werelddansfestijn. Op het Oringer dorpsplein kan men vanaf 16.00 uur op een groot scherm genieten van oude beelden van SIVO-festivals door de jaren heen. Ook wordt de winnaar bekend gemaakt van de kunstwedstrijd, waarvoor verschillende kunstenaars de opdracht hebben gekregen om dertig jaar SIVO-festival in kunst uit te beelden. Om 19.00 uur begint in het Horecapaviljoen op het festivalterrein het avondprogramma 'SIVO Got Talent'. Een aantal gastdorpen zal met plaatselijke talenten strijden voor de eindoverwinning: een geheel verzorgde barbecue.

 

                   (  SIVO-promotie via RTV Drenthe en z.g. driehoeksborden.)

 

De volgende dag, woensdag 30 juli, begint om 19.00 uur het officiële 30e SIVO dans- en muziekfestival.

 

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker