SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa´┐Ża Deutsch English

 

 

Algemeen
Eerste dansgroepen SIVO gearriveerd
27-07-2015 00:00:00

Hoewel het nog twee dagen duurt voor de dansers gaan optreden, zijn de eerste dansgroepen gearriveerd in Odoorn voor het Wereld Dans en Muziekfestival SIVO. Zondag kwam de groep Compana Mexicana de Danze Folklorica uit Mexico-stad al in Odoorn aan en maandagochtend arriveerde Zuid-Korea in Drenthe.

 

                                    ( Mexico arriveert in het natte Odoorn.)                    

 

Zoals gebruikelijk werden de groepen welkom geheten door SIVO-voorzitter René Wiggers en kregen de dansers, danseressen en muzikanten nadere uitleg van impresario Geert Nijhof. Na de verwelkoming kwamen de gastouders in beeld en werd de verdeling gemaakt wie bij wie ondergebracht wordt. De Mexicanen worden gehuisvest bij gezinnen in Oosterhesselen en de Koreanen werden ondergebracht in Odoorn.

 

( Oh YulJa Dance Company uit Zuid-Korea, in korte mouw, maakt kennis met de Nederlandse zomer)

 

Voor vanavond, maandag, staat de komst van de Italiaanse dansers op het aankomstschema. Dinsdag en woensdag worden de overige groepen in Odoorn verwacht voor het 31e festival. Er komen dit jaar twaalf buitenlandse en vijf Nederlandse groepen naar het SIVO-festival.

 

                      ( Met de komst van de Italiaanse groep zit de maandag erop)

 

Komende woensdagavond wordt het festival geopend. Vanaf 18.00 uur is het festivalterrein open en omstreeks 19.20 uur is het openingsdefilé, waarbij alle dansgroepen die dit jaar in Odoorn optreden zich in originele kledij aan het publiek presenteren. Vanaf 20.30 uur worden de eerste dansen op de verschillende podia uitgevoerd.

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker