SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa´┐Ża Deutsch English

 

 

Algemeen
Einde SIVO-festival met een lach en een traan
04-08-2014 00:00:00

Met grote voldoening kijkt de organisatie van het Odoorner SIVO-festival terug op haar dertigste editie. Zondagmiddag kwam er een einde aan het dans- en muziekfeest in het Drentse dorp. Een evenement dat werd afgesloten met het traditionele slotdefilé en de sluitingsceremonie.

 


Vijf dagen lang was het festival een groot feest wat betreft dans en muziek. Voorzitter René Wiggers was zondagavond een bijzonder tevreden mens. “Het is een echte verbroedering geworden, zoals dat ieder jaar is. We waren vooraf een beetje huiverig in verband met de situatie Oekraïne en Rusland. Groepen uit beide landen waren hier aanwezig, maar alles is uitstekend verlopen en in goede harmonie.”

 


Wiggers laat weten dat hij zaterdag nog uitvoerig met de mensen van de Russische groep heeft gesproken. "Zij zijn hier met gemengde gevoelens naar toe gekomen. De dansers en danseressen wisten totaal niet hoe ze in Nederland zouden worden ontvangen na de gebeurtenissen van de afgelopen weken. Maar ze waren enorm dankbaar dat ze een goede ontvangst hebben gehad en dat er geen wanklank is gevallen.”Wat het aantal bezoekers op dit dertigste festival betreft, stelt Wiggers dat het nagenoeg gelijk ligt aan het aantal van verleden jaar, rond de 20.000. “We hebben zaterdag een enorm drukke dag gehad en veel mensen bleven tot en met het optreden van het “wereldorkest”. Dat optreden heeft bij heel veel deelnemers aan ons festival emoties los gemaakt. Het was ontroerend hoe op een aantal nummers van dat orkest werd gereageerd.”

 


Aan het slot van het SIVO-festival 2014 gingen dansers en danseressen van alle groepen zondag aan het eind van de middag nog eenmaal gezamenlijk over het festivalterrein en door naburige straten. Daarna kwam het onvermijdelijke afscheid. Zes dansgroepen vertrokken zondagavond naar hun volgende bestemming en volgens traditie ging dat afscheid gepaard met diverse tranen. Taiwan vertrok maandagochtend vanuit Odoorn.

 

                                              Taiwan wordt uitgezwaaid.

 

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker