SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa´┐Ża Deutsch English

 

 

Algemeen
Finale SIVO nadert
07-08-2016 00:00:00

Veel volk op de been zeggen ze in Drenthe. Het terrein van het Wereld Dans en Muziekfestival SIVO in Odoorn werd zaterdagmiddag en avond prima bezocht. Enkele duizenden mensen brachten een bezoek aan het 32e SIVO-festival, dat op de voorlaatste dag vooral de sfeer van "familiedag" uitstraalde.

 

 

De activiteiten voor kinderen, zoals het laten maken van glitter tattoos, het meedoen aan een boevenspel, sleutelhangers maken, schminken en natuurlijk de ranjakoe, waren bijzonder in trek. Net als de nostalgische draaimolen die op het terrein stond.  De prima weersomstandigheden droegen er toe bij dat de sfeer op het festival uitstekend was. Vrolijke ontspannen gezichten bij volwassenen en blije kinderen.

 

 

Het waren niet alleen kinderen die zich prima vermaakten, volwassenen konden meedoen aan workshops. Samen met de buitenlandse dansers werden dansen uit verre landen aangeleerd. Hand-in-hand gingen vele Nederlanders met de buitenlandse gasten over het danspodium.

 

 

Op een ander deel van het terrein was de zogenoemde MultiCultimarkt in trek, een soort braderie waar attributen en handelswaar uit landen die aan het SIVO-festival deelnemen te koop werden aangeboden. Kleding, muziekinstrumenten, sieraden, decoraties en veel meer is er te zien, te horen, te ruiken, maar vooral te koop op die MultiCultimarkt, die ook zondag nog wordt gehouden. Maar ook deze zaterdag stond en staat voor het overgrote deel van het programma weer in het teken van de internationale volksdans, de activiteit waarmee het SIVO-festival groot is geworden.

 

Niet alleen in de tenten was er veel belangstelling voor de vele buitenlandse groepen, ook de buitenpodia mochten zich verheugen in veel aandacht. Onder een fraai zonnetje lieten de dansers en danseressen fraaie staaltjes danskunst zien. De prachtige en veelal kleurige kostuums en jurken kwamen in het zonlicht volledig tot hun recht.

 

 

Het festival gaat ook vandaag nog door. Niet alleen met dansoptredens, ook is er muziek. Vanaf 11.00 uur is er een programma met opnieuw veel dans en activiteiten op velerlei gebied, met onder meer aandacht voor oude ambachten. Het slotdefilé van het 32e festival zal het prachtige sluitstuk van de editie 2016 gaan vormen, rond de klok van vier uur vanmiddag. Daarbij trekken alle deelnemende groepen nog één keer dansend en zingend door Odoorn. De toegang is gratis!

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker