SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa�a Deutsch English

 

 

Algemeen
Gebrek financiële middelen speelt deelnemers parten
17-05-2015 00:00:00

Het einde van de wereldwijde crisis mag dan wel in zicht zijn maar in de aanloop naar het 31e SIVO-festival hebben opnieuw twee buitenlandse groepen vanwege financiële redenen moeten afzeggen. Nadat in een eerder stadium bij groepen uit China en Bulgarije voldoende reisbudget ontbrak wordt de organisatie nu geconfronteerd met het afhaken van de Letse ‘Folk Dance Group Lubāna’ en het ‘Kartal Folklor Ensemble’ uit Turkije. De Letse groep was al opgeroepen als vervanger van een andere folkloristische groep uit Riga die ook de financiën niet op tijd rond kreeg.

 


Bij impresario Geert Nijhof bieden de groepen in sommige gevallen aan om dan maar met minder personen de reis naar Odoorn te maken. Maar het risico is dan aanwezig dat zo’n uitgedunde groep kwalitatief een mindere voorstelling geeft.  Ook een groep met in verhouding net zoveel dansers als muzikanten is geen optie. Om de hoge kwaliteit van het SIVO-festival te waarborgen moest daarom met ‘pijn in het hart’ de knoop worden doorgehakt en zijn een paar groepen afgebeld.

 

                                      ( “Dance Ensemble Vijūnas“ uit Litouwen)


Op dit moment wordt er achter de schermen hard gewerkt om weer op het aantal van twaalf buitenlandse groepen uit te komen. Zo is er bijna overeenstemming met een topgroep uit Belarus. Dat zou mooi uitkomen gezien de lustrumfestiviteiten van de gemeente Coevorden die dit jaar de partnerband met dit land wil vieren.


Uit de plaats Elektrenai in Litouwen is inmiddels het “Dance Ensemble Vijūnas“ vastgelegd. Daarnaast is de Amsterdamse groep Paloina aan het programma toegevoegd. Deze betrekkelijk jonge dansformatie was in Odoorn een paar jaar geleden al eens de grote verrassing!

 

                     ( Paloina uit Amsterdam in actie tijdens het SIVO-gala in 2011.)
 

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker