SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa´┐Ża Deutsch English

 

 

Algemeen
Ghana vervangen door oude bekende
29-07-2016 00:00:00

Door het op het allerlaatste moment afhaken van de Ghanese dansgroep Amamere Folk Music & Dance Ensemble leek het het er even op dat SIVO het dit jaar zonder Afrikaanse perscussie moest doen. Maar gelukkig kwam er hulp uit Zwolle. De groep 'Diop Percu Ibra Fall People' heeft zijn roots in het Senegalese Dakar en heeft ervaring met SIVO. Op donderdagavond 4 augustus verzorgen ze samen met het koor 'Duze Nomshikashika' een spetterende Afrikaanse avond in de nieuwe SIVO-tent. Ervaar de sfeer van Afrika in al zijn facetten. Met zang, dans, de nodige humor maar in ieder geval met het hele hart. Alles draait deze avond om de rijke cultuur van Afrika met daarbij zeker ook een actieve rol voor het publiek. 

 

 

De groep 'Diop Percu Ibra Fall People' trad eerder op tijdens SIVO 2009 en bewoonde toendertijd het speciale Afrikadorp.De groep staat onder leiding van de charismatische Cheikh Diop. Hij is één van de broers Diop van de grote en bekende griot familie “Sing Sing Rythmes” uit Dakar, Senegal. Al op jonge leeftijd speelde hij verschillende soorten percussie-instrumenten, waaronder de sabar, djembé en doundoun.

 

In Senegal was hij één van de percussionisten van het beroemde ballet 'Des Dances Africaine Du Senegal' en 'Gorée Mon Historie'. Met dit gezelschap tourde hij door Canada, Duitsland, Spanje, Frankrijk, Zwitserland, Italië en Noorwegen.

 

                

                                                  'Diop Percu' in actie tijdens SIVO 2009

 

In 1997 vestigde Cheikh zich in Nederland en hij woont momenteel in Zwolle. Hij speelde in de gezelschappen 'Jaay Naffi', 'Deggo', 'Thiossane', 'Ballet Dom'U Africa' en 'Jalliba Wareba'. Cheikh is een virtuoos percussionist en bewees dit toen hij als eerste in Nederland op tien doundouns tegelijk speelde tijdens een optreden.

 

Vanaf 2004 focust hij zich op Nederland en op zijn familie met de groep Diop Percu Mama Fatou. Hij organiseerde interessante evenementen met de Afrika 4-daagse in Zwolle, workshop-weekends in Marknesse en stage-reizen naar Senegal.

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker