SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa�a Deutsch English

 

 

Algemeen
Groepen uit Oekraïne, Taiwan en Ecuador populair
02-08-2013 00:00:00

Ook op de tweede dag van het SIVO Dans- en Muziekfestival in Odoorn is de organisatie bijzonder tevreden over de opkomst van het publiek. Enkele duizenden mensen bevolkten donderdagavond het terrein en later op de avond woonden ook nog enkele honderden mensen de galavoorstellingen bij.

 

Grote publiektrekkers waren bijvoorbeeld het Oekraïnse Folk Song and Dance Ensemble Suzirya en Tungurahua uit Ecuador en ook Fong-Shiang Folk Dance Troupe uit Taiwan. De podia waarop deze dans- en muziekgroepen stonden werden omzoomd door honderden belangstellenden.

 

                                       (Taiwan met hun Gala-sprookje op muziek.)

 

Daarnaast werd de bazaar waar diverse dansgroepen artikelen uit hun land te koop aanbieden druk bezocht.

Vrijdag gaat festival verder met dans en muziek. In de laatste categorie treedt het muzikale driemanschap Lamfers, Haan & Vrijbloed op. Dit trio brengt een tot de verbeelding sprekend Nederlandstalig 'Vrije Volk Bloes' liedjesrepertoire. Vocaal vorm gegeven door de gepassioneerde zanger Jaap Lamfers uit Emmercompascuum begeleid door gitarist Hans Haan en Chris Vrijbloed op bluesharp en mondharmonica.

 

                                               (Gezellig druk op de bazar.)

 

Wat de dans betreft treden opnieuw vijftien groepen uit diverse landen, waaronder Nederland, voor het voetlicht. Het SIVO-terrein is vrijdag vanaf 18.00 uur open.

 

Hoewel veel dansgroepen vanuit warme landen naar Odoorn zijn gekomen, doet de organisatie er alles aan om het vooral vrijdag en zaterdag koel te houden. Voor morgenavond zijn veel extra flesjes drinkwater ingekocht en daarnaast zijn afspraken gemaakt met de brandweer. Wanneer de temperatuur in de galatent vrijdagavond teveel omhoog gaat, zullen de spuitgasten in actie komen om het dak van de galatent te koelen.

 

Donderdagavond waren er geen problemen op het terrein en in de tent en had het festival een voortvarend verloop.

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker