SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa´┐Ża Deutsch English

 

 

Algemeen
Haringhappen voor buitenlandse dansers
31-07-2015 00:00:00

Ze lieten zich de haringen uitstekend smaken, de buitenlandse gasten die deze dagen in Odoorn zijn voor het SIVO-festival. Donderdagochtend werden de twaalf buitenlandse dansgroepen ontvangen door de gemeente Borger-Odoorn en traditioneel was er tijdens de bijeenkomst het "haringhappen". Hoewel er een enkele maal vreemd naar de typisch Nederlandse lekkernij werd gekeken, waren de meeste buitenlandse gasten wel bereid om te "proeven", waarna de meeste het niet bij één hap of haring lieten. Bijzonder was dat één van de dansers van Bolivia op zijn beurt burgemeester Jan Seton een echte pittige groene peper aangeboden, waarna de eerste burger zich niet liet kennen en daar een hap van nam.

 

    (Het haringhappen in het gemeentehuis van de gemeente Borger-Odoorn, foto: Bert Zefat)

 

Later op de donderdag waren dansers en danseressen actief tijdens de zogenoemde SIVOlympics, een programma waarbij de buitenlandse gasten het in diverse spelen tegen elkaar opnamen. Daarbij waren ze actief met zaklopen, skilopen en diverse behendigheidsspelen. Dit spelonderdeel is traditioneel één van de activiteiten die dansgroepen tijdens het festival onderling doen, om de band te verstevigen. In het opgemaakte totaalklassement prijkte aan het eind van de SIVOlympics de dansgroep uit Servië bovenaan.

 

             (De typische Nederlandse spelletjes tijdens de SIVOlympics, foto: Ton Sassen)

 

Ook was er traditioneel het Bal der Naties, een soort gezamenlijke disco, waar alle dansers en danseressen zich op muziek konden uitleven.

 

            (SIVO-deelnemers gaan uit hun dak tijdens het Bal der Naties, foto: Ton Sassen)

 

Donderdagavond kwamen de groepen op de diverse podia in actie. Waar tijdens de openingsdag, woensdag, alleen maar in de galatent werd gedanst vanwege de doorlopende regenbuien, werden donderdag de twee buitenpodia ook gebruikt. De belangstelling deze donderdag was uitstekend te noemen. Normaal is de openingsavond al een topper, maar door de slechte weersomstandigheden kwamen gisteravond toch iets minder mensen dan normaal naar het festivalterrein. Toch waren er nog vele honderden bezoekers aanwezig.

 

         ( Het 'waaier-optreden' van Zuid Korea op één van de buitenpodia, foto: Bert Zefat)

 

Donderdagavond was het minstens zo druk en de belangstelling voor zowel de buitenpodia als voor de galatent was bijzonder groot. Het bijprogramma, dat bestond uit diverse workshops, kon donderdagavond ook op normale wijze uitgevoerd worden. De organisatie van het SIVO-festival, dat nog tot en met zondagmiddag duurt, is blij dat de weersomstandigheden donderdag goed waren en dat de vooruitzichten alleen maar beter worden.

 

De komende dagen zijn er opnieuw dansrondes, maar zaterdag en zondag worden ook veel andere buitenactiviteiten gehouden.

Vanavond treden in het gala de volgende groepen op:

Markelo, Servië, Zuid-Korea, Bolivia en Colombia. Het terrein is weer vanag 18.00 voor het publiek geopend.

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker