SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa´┐Ża Deutsch English

 

 

Algemeen
Doek valt voor Salland Festival
19-12-2014 00:00:00

Het Salland Festival is niet meer. Het bestuur vindt het langer verantwoord om de 39ste editie voor volgend voorjaar te gaan organiseren.

 


Het festival raakte haar financiële grondslag kwijt toen de gemeente Raalte haar subsidiebeleid veranderde en alleen nieuwe evenementen in hun eerste jaren ondersteunt. Het lukte de stichting Folkloristisch Festival Raalte niet daar sponsorgeld tegenover te zetten. De stekker is er nu uitgetrokken omdat de stichting zelfs geen commissie op de been kan krijgen die sponsors gaat zoeken.

 

Met name de Zonnebloemafdelingen en de bijdragen van winkelcentrum De Boreel in Deventer en de Kring Raalter Werkgevers (een éénmalige gift) zorgden het laatste jaar nog voor inkomsten. Maar die inkomsten zijn te onzeker om daar op verder te bouwen.

 

 

Het internationale festival heeft 38 edities gekend en had in het verleden in zowel Heino als Raalte haar eigen editie. Jaren werd het festival in een eigen feesttent op de Domineeskamp gehouden, ook de Leeren Lampe was een paar jaar thuishaven. De laatste jaren was sporthal Tijenraan de thuisbasis.

 

 In al die jaren zijn er groepen van over de hele wereld naar Salland gereisd en veel Raalter gastgezinnen reisden dan later eens een keer naar de mensen toe die zij een weekje thuis hadden te logeren gedurende het festival.

 

 

Voor die groep komt er nog een afsluitende feestavond en dan is het afgelopen.

.

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker