SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa´┐Ża Deutsch English

 

 

Algemeen
Hoofdprijs fotowedstrijd naar Almere
07-09-2014 00:00:00

De fotowedstrijd die was uitgeschreven na het 30e SIVO dans en –muziekfestival is gewonnen door Guido Veltmaat uit Almere. De foto die de fotograaf had ingezonden toont de dansgroep Ballet Malambo Argentina uit de hoofdstad Buenos Aires in een uitbundige pose.

 

                                   De winnende foto van Guido Veltmaat

 

 

Voor Guido Veltmaat was het de eerste maal dat hij het SIVO-festival bezocht. “Dus was het ook voor het eerst dat ik aan de fotowedstrijd van het festival meedeed”, aldus de gelukkige winnaar.

 

Tijdens een weekend in Drenthe stuitten hij en zijn vriendin op een website waarop het dansfestival stond aangekondigd en gezamenlijk besloten ze naar Odoorn te gaan en het SIVO-festival te bezoeken. “Het boeide mij enorm en ik heb direct besloten ook volgend jaar weer naar het Drentse festival te gaan. ”Voor de winnaar komt het daarom goed uit dat hij met zijn winnende foto twee passe-partouts voor het SIVO-festival 2015 heeft gewonnen.

 

                                               Veltmaat tussen zijn camera's

 

Veltmaat is beginnend professioneel fotograaf en heeft een breed werkterrein. “Mijn onderwerpen zijn erg gevarieerd, portretfotografie, evenementen, feesten en partijen, maar ook de natuur trekt mijn aandacht”, aldus de 43-jarige Almeerder. De juryleden kozen de foto van Guido Veltmaat als beste, omdat deze foto bijna een sprookjesachtig beeld geeft van een festival, dat voor velen als een sprookje geldt, maar toch gewoon de werkelijkheid is. De bekroonde foto is een prachtige kleurige feestelijke gepassioneerde momentopname.

 

Voor de fotowedstrijd was veel belangstelling. Er werden ongeveer 300 foto’s ingezonden. De jury, waarin ook enkele fotografen zitting hadden, had er een fikse kluif aan. Het niveau van de ingezonden foto’s was van hoge kwaliteit. Om tot een winnaar te komen keken de juryleden niet alleen naar fraaie dansfoto’s, maar ook de sfeer, het vervagen van grenzen tussen verschillende culturen en de uitstraling van SIVO werden in de beoordeling meegewogen.

 

                               Een eervolle vermelding voor Ina Brinks-Mijdenga

 

Naast de winnende foto van Guido Vermaat kozen de juryleden ook nog twee eervolle vermeldingen. Daarbij is het bijzonder dat ook de eervolle vermeldingen zijn gegeven aan foto’s die zijn gemaakt van de Argentijnse dansgroep.

 

                                     Twee hoofden worden één door Ida van Wijk

 

Eén van die eervolle vermeldingen was voor een foto van Ida van Wijk uit Leek die een danspaar fotografeerde waarbij de twee hoofden perfect in één beeld werden gevangen. Een fraaie foto die weergeeft hoe intiem het dansfestival ook kan zijn. De tweede eervolle vermelding ging naar een foto van Ina Brinks-Mijdenga uit Zweeloo. Ook zij fotografeerde dansers van de dansgroep Ballet Malambo Argentina.

 

De fotografen die eervolle vermeldingen ontvingen, krijgen ieder een dagkaart voor het festival van komend jaar.

 

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker