SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa�a Deutsch English

 

 

Algemeen
Hoogeveense wint fotowedstrijd SIVO
09-09-2016 00:00:00

Met een foto van één van de danseressen van de groep ‘Keluarga Paduan Angklung’ uit Indonesië is Harmke van Zwol uit Hoogeveen winnares geworden van de fotowedstrijd die de organisatie van het SIVO-festival had uitgeschreven. De foto, gemaakt tijdens één van de galavoorstellingen, werd door de jury, gevormd door enkele fotografen en journalisten, unaniem als beste van de inzendingen bestempeld.

 

                                     De winnende foto van Harmke van Zwol.

 

Voor de winnares was het een verrassing dat haar foto de eerste prijs toebedeeld kreeg. “Ik dacht, toen ik bericht kreeg, is dit wel echt of is het een grap. Maar dat laatste leek mij sterk”, aldus Van Zwol die al eerder meedeed aan de fotowedstrijden van het SIVO-festival. "Ik ben eerder al eens genomineerd geweest, maar nog nooit ben ik in de prijzen gevallen. Dit is heel mooi. Het is een vrolijke en kleurrijke foto. Bovendien vind ik de expressie op het gezicht van de Indonesische danseres prachtig.’’

 

Het kostte wel enige moeite en een beetje brutaliteit om de winnende foto te maken. ,,Het licht in de tent was lastig. Bovendien moesten we eigenlijk stilzitten op onze stoelen, waardoor ik niet dichtbij kon komen. Maar af en toe ben ik stiekem naar voren geslopen, zodat ik deze foto kon maken.’’ 

 

Eén van de twee eervolle vermeldingen was weggelegd voor een foto gemaakt door Mieni Jansen uit Emmen. Zij fotografeerde Aleksandar Jakovljevic en Suzana Cvijetinović van de groep 'Sonja Marinković' uit Servië in een "tedere en liefdevolle" pose. De danser en danseres uit Novi Sad gingen een week na het SIVO-festival samenwonen en in Servië geldt dat bijna als een huwelijk! Deze foto werd niet tijdens een voorstelling gemaakt, maar tijdens een pauze.

 

                        Een eervolle vermelding voor  Mieni Jansen. 

 

De andere eervolle vermelding was voor Anita Kaijser uit Musselkanaal. Zij maakte een grappige foto van de folkloregroep ‘KUU’ uit Estland.

 

 

Het aantal inzendingen dat de organisatie van het SIVO-festival binnen kreeg, lag lager dan de afgelopen jaren het geval was. Ook was het gemiddelde niveau van de inzendingen niet zo hoog als de afgelopen jaren. De drie winnaars ontvangen het boek 'Zomerfeest zonder Grenzen', over 25 jaar SIVO-dansfestival in Odoorn.

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker