SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa´┐Ża Deutsch English

 

 

Algemeen
Horecapodium biedt gevarieerd programma
31-07-2016 00:00:00

Horeca podium SIVO-festival 2016

 

Woensdag 3 augustus, 20.30 – 21.00 / 21.30 – 22.00 uur;
Zangkoor Polska Grupa

 

Deze zangroep werd in februari 1992 opgericht in de regio Veendam – Oude Pekela door mevrouw Tinie Chichanowicz. De achternaam verraad al enigszins de link met Polen. Polska Grupa bestaat zowel uit Nederlandse als Poolse leden en treedt altijd op in originele Poolse klederdracht.

Het koor zingt voornamelijk in het Pools (Mazofsze) liedjes die worden begeleid op keyboard. Het programma is zeer gevarieerd en naast het Poolse repertoire kan er ook zomaar iets Gronings- of Nederlandstalig voorbij komen. De liedjes worden afgewisseld met vrolijke anekdotes en waargebeurde Poolse verhalen.

 


Woensdag 3 augustus, 22.30 – 24.00 uur;
Zanger en troubadour Edgar Smit

 

Folkmusic with a Irish touch. Zo kan het repertoire van troubadour Edgar Smit uit Emmen het beste worden omschreven. De zanger kan putten uit een zeer breed repertoire, van smartlappen tot rock ‘n roll, van oude liedjes tot muziek uit de huidige Top 40. Het mooiste is dat het publiek mede bepaalt wat Edgar speelt!


Na krap een kwart eeuw op Terschelling te hebben gewoond vertoont de troubadour tegenwoordig zijn muzikale kunsten van de Drentse zuidoosthoek. Hij treedt meestal solo op maar maakt ook deel uit van het theaterduo Jutter en Kok. Vorig jaar presenteerde hij zijn eerste solo cd ‘Eigen Koers’ met daarop tien tracks van hem en Roland Verstappen. Onlangs was Edgar deelnemer aan het NK Straatmuzikant in het Gelderse Elst.

 


Donderdag 4 augustus, 22.30 – 24.00 uur;
Trio Froukje Johannes, Froukje Klinkhamer en Albert Hoekstra

 


Het drietal leerde elkaar kennen via de musicalgroep in Odoorn waar Froukje Klinkhamer nog steeds actief is. Albert en Froukje Johannes zijn afzonderlijk van elkaar allebei zeer actief met zang en treden ook regelmatig op. Een optreden van het trio kenmerkt zich door een grote diversiteit aan liedjes, over het algemeen veel bekende nummers, van lang geleden, maar ook zeker van nu. Mooie duetten, zingend als trio en solonummers komen voorbij. Country, Nederlandstalig, Pop ect. kortom van alles wat, voor elk wat wils.


Froukje Johannes beleefde vorig jaar oktober de première van haar eerste one-woman show in de Oringer kerk in haar woonplaats Odoorn. Ook maakt ze al jaren delen uit van de musicalgroep Odoorn. Deze lente presenteerde ze haar eigen cd ‘Lef!!’, over 't leven en de liefde. Vijftien leuke, onroerende maar vooral mooie liedjes recht uit het hart.

 


Zaterdag 6 augustus, 16.15 – 19.15 uur;
Koor De Hondsrugzangers

 


Het mannenkoor is opgericht op 23 april 1998. De zangers komen uit Exloo en bijna alle omliggende dorpen. De Hondsrugzangers repeteren iedere woensdagavond in "Ons Dorpshuis" in Valthe. Op het repertoire staan naast de overbekende zeemansliederen en shanty’s vooral vierstemmige luisterliederen. Deze liederen worden in verschillende talen vertolkt.

Zo wordt er naast het Nederlands in het Duits, Engels en Frans, maar ook in het Italiaans en Spaans, het Russisch, het Montenegrijns, en zelfs in het Groninger dialect gezongen. Op dit moment beschikt het koor over zo’n vijftig verschillende liedjes.


De Hondsrugzangers worden begeleid door vijf muzikanten: twee accordeonisten, twee gitaristen, een electronische pianospeler en een contrabassist. Sinds 1 maart 2016 is Ronald Kreuk uit De Kiel de nieuwe dirigent van het koor dat jaarlijks ongeveer 25 optredens verzorgd.

 


Zaterdag 6 augustus, 22.30 – 01.00 uur;
Band Bunkhouse

 


Bunkhouse is ontstaan in oktober 2006.Vijf ervaren muzikanten die in de loop van de jaren een breed repertoire hebben opgebouwd van stevige rock, blues en rock & roll. Van Clapton tot Stones en van ZZ Top tot Herman Brood.

 

De band speelt de grote hits uit de 60’s, 70’s en de 80’s maar dan wel overgoten met een typische Bunkhouse saus. De band bestaat uit: Ben Helle (leadzang + mondharp), Bertus IJken (gitaar), Christiaan Strijker (gitaar), Kenny Tolboom (basgitaar) en Arjan Elting (drums).

 

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker