SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa´┐Ża Deutsch English

 

 

Algemeen
Jeugd in de spotlights bij SIVO-festival
14-06-2013 00:00:00

Tijdens het komende SIVO Dans- en Muziekfestival in Odoorn, dat van woensdag 31 juli tot en met zondag 4 augustus wordt gehouden, staat de jeugd volop in de schijnwerpers.

 

 

De organisatie heeft een bijzondere formatie weten vast te leggen voor het festival. Letterlijk vanuit het verre oosten, de oude Chinese industriestad Wuxi, komt de bijzondere kindergroep  “The pigeonschildren'sdance troupe” naar Odoorn. De groep jeugdige dansers uit het zuiden van de oostelijke provincie Jiangsu in China, verblijft komende zomer met achtendertig danseresjes, zes instructeurs en tien begeleidende ouders, in het kader van een culturele uitwisseling, in Amsterdam.

 

 

 

De groep wordt vooral gevormd door kinderen met een leeftijd van rond de 10 jaar.  De SIVO-organisatie is erg blij deze bijzondere formatie op haar festival te kunnen presenteren. Het toont niet alleen dat de danscultuur in andere landen ook wordt uitgeoefend door jeugdige dansers, ook is het een zeldzaamheid dat een zo jeugdige formatie uit China ons land aan doet. Voor SIVO betekent het een uniek optreden.

 

 

De Chinezen waren op zoek naar extra optredens in de “regio Holland” en kwamen uit bij het festival in het Odoorn. Juist op het moment dat de SIVO-organisatie te horen kreeg dat de eerder vastgelegde Chinese BoashanDancegroup moest afzeggen, werd dit Chinese geschenk in de schoot geworpen. Na uitvoerig overleg is besloten om deze zeer spectaculaire kindergroep een prominente plek in het zaterdagprogramma te geven. 

 

De SIVO-zaterdag staat toch al in het teken van de jeugdige bezoekers, die nu een bijzondere kans krijgen Chinese leeftijdsgenoten te ontmoeten. Hun show bevat naast allerlei traditionele Chinese dansen ook diverse balletinvloeden.

 

 

 Niet alleen de jeugdige Chinese dansers zullen in de schijnwerpers staan, op zaterdag 3 en zondag 4 augustus is er veel aandacht voor de jongste bezoekers. Op het Kinderplein zijn er verrassende activiteiten waar de jongste bezoekers door SIVO-vrijwilligers worden begeleid bij onder andere een aantrekkelijk, speels en educatief programma. Dat bestaat uit oud-Hollandse spelletjes, samen dansen en muziek maken en knutselen. Voor de organisatie van het Kinderplein wordt dit jaar door SIVO samengewerkt met het Full Colour festival in Emmen.

 

                        

 

Voor de kinderen is er op het SIVO-festival een stempelkaart. Op deze kaart krijgen ze na het afronden van een kinderactiviteit een stempel. Als de stempelkaart vol is, krijgen de kinderen een leuk presentje. Samen spelen samen delen, is voor kinderen een mooie opmaat voor goed samenleven.

 

Zie ook: http://www.sivofestival.nl/?a=mod_projects-view-item&id_project=97

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker