SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa´┐Ża Deutsch English

 

 

Algemeen
Kaartverkoop begint op gang te komen
13-05-2016 00:00:00

De organisatie van het Internationale Dans en Muziekfestival SIVO in Odoorn ziet dat er veel vraag is naar kaarten voor de galavoorstelling op zaterdagavond. Mogelijke verklaring daarvoor is het optreden van het “Wereldorkest”. In de voorverkoop zijn al opvallend veel entreebewijzen via de website www.sivofestival.nl verkocht.

 

                            SIVO-wereldorkest in 2015 o.l.v. Arjan Verhart

 

Ook voor de matineevoorstellingen voor speciale doelgroepen zoals leden van de Zonnebloem, ouderen, Vrouwen van Nu en andere groepen, loopt de voorverkoop goed. Het SIVO-festival is van woensdag 3 tot en met zondag 7 augustus. Het SIVO-festival, dat dit jaar voor de 32-ste maal wordt gehouden, wordt nu op een andere leest geschoeid. Het festivalterrein is voor iedereen vrij toegankelijk en voor de voorstellingen in de Gala- en SIVO-tent wordt entree geheven.

 

                                          Sfeerbeeld Bal der Naties 2015

 

Nieuw dit jaar is dat het zogenaamde “Bal der naties” tijdens het komende festival niet uitsluitend voor deelnemers en gastgezinnen te bezoeken is, maar als een volwaardig programmaonderdeel in de programmering is opgenomen. Het “Bal der naties” is ooit op verzoek van buitenlandse dansers en muzikanten ontstaan. Zij hadden duidelijk behoefte aan een informeel moment waarop ze elkaar tijdens het festival konden ontmoeten. De folkloregroepen traden met elkaar en voor elkaar op en zorgden vanaf het de eerste editie voor een waar verbroederingsfeest.

 

                   Zuid-Korea in actie tijdens het Bal der Naties met Gangnam Style

 

Het leverde bijzondere momenten op zoals bijvoorbeeld van Amerikaanse dansers die dansten op Russische muziek. Grieken die Turken de sirtaki leerden en deelnemers uit landen van de Balkan, die eigenlijk niet met elkaar mochten spreken, maar tijdens SIVO samen een oud emotioneel lied ten gehore brachten. Gezien het grote succes en het bijzondere karakter meent de SIVO-organisatie dat het “Bal der naties” een openbaar toegankelijk feest moet worden.

 

Het dansprogramma van het SIVO-festival staat met dertien buitenlandse en vijf Nederlandse dansgroepen in de steigers en ook het programma voor de nieuwe SIVO-tent is nagenoeg rond. Hier kunnen bezoekers genieten van fraaie combinaties van zang, muziek en dans, maar ook zelf in actie komen. Op het horecapodium treden ’s avonds verschillende singer-songwriters op.

 

            Edgar Smit uit Emmen treedt woensdagavond op

 

De voorverkoop is niet alleen begonnen via de website www.sivofestival.nl, ook in het dorp Odoorn zelf kunnen kaarten voor de dansoptredens worden gekocht. Aan de kassa’s van supermarkt Coop Schippers aan de Exloërweg in Odoorn kunnen vanaf maandag 4 juli kaarten voor het festival worden aangeschaft.

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker