SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa´┐Ża Deutsch English

 

 

Algemeen
Marloes Kamphuis danst thuiswedstrijd
20-07-2014 00:00:00

Marloes Kamphuis vergeet even alles om zich heen als ze danst. Op haar negende maakte ze kennis met streetdance en dat gevoel werkte als doping op de inmiddels 24-jarige oud-inwoonster van Odoorn.

 

Tijdens het SIVO-festival gaat Marloes zich dit jaar inzetten bij verschillende activiteiten. Hierbij spelen de dansers van de plaatselijke gymvereniging, T.H.O.R., een belangrijke rol. Zo zal er op dinsdagavond een optreden zijn van de jeugd Streetdance-groep tijdens de speciale lustrumfestiviteiten in het centrum van het dorp.

 

                         ( Marloes geeft tijdens SIVO 2013 laatste instructies)

 

Haar dansers zorgen mede voor de spectaculaire opening op woensdagavond en voor de finale van het festival op zondag heeft ze een indrukwekkende afsluiting in gedachten. De invulling moet nog even een verrassing blijven maar zal in ieder geval internationale allure hebben. Op zaterdag zullen er door Marloes Kamphuis en haar dansers verschillende workshops en demo’s gegeven worden. 

 

Haar passie voor dans ziet ze ook terug bij de vele buitenlandse folkloristische dansers. Tijdens het SIVO-festival ziet ze jaarlijks het bewijs voor haarlevensmotto.“You forget everything when you dance!” Grenzen vervagen en iedereen vergeet even alle dagelijkse sores.

 

 

De inwoonster van Emmen danst zelf ook al jaren op wedstrijdniveau en doet dat tegenwoordig in Coevorden bij In2Dance. Als instructeur begon ze rond haar veertiende in een Oringer schuurtje met een eerste groep enthousiaste meiden. Daarnaast ging ze danslessen geven aan de verschillende selectiegroepen bij gymvereniging T.H.O.R.

 

Drie teams doen mee aan het hoogste niveau van de NNKS(Noord Nederlandse Kampioenschappen) en dansen ook bij de KNGU het NK (Nederlandse Kampioenschappen). Dat de groepen goed scoren blijkt uit het aantal bekers dat werd binnen gesleept. Een prestatie waar Marloes erg trots op is. In de toekomst hoopt Marloes Kamphuis nog veel te blijven dansen en zich te blijven ontwikkelen zodat zij en haar dansers blijven groeien.

 

   ( Marloes met vriend Jelle Siekman tijdens de opening in juni van haar eigen dansschool)

 

Één droom is inmidels uitgekomen. Die van een eigen dansschool. Met een dubbel gevoel neemt ze afscheid van de gymvereniging T.H.O.R. uit Odoorn waar ze jaren met ontzettend veel plezier de danslessen heeft gegeven. Na de zomervakantie start ze met 'MK Beats' een eigen dansstudio in Klijndijk!

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker