SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa´┐Ża Deutsch English

Algemene informatie voor de pers

SIVO is een schitterend internationaal folklorespektakel met zang, dans, kleurrijke klederdrachten en vele authentieke muziekinstrumenten.

 

SIVO is een openluchtfestival met voldoende accommodatie ook bij slecht weer. Er zijn drie overdekte podia waar tegelijk de dansrondes beginnen. Daarnaast is er het speciale workshopplein met eigen podium voor o.a. workshops en kostuumshows. In de grote galatent vindt iedere avond een grootse galavoorstelling plaats.

Het publiek kan zelf bepalen langs welke podia men gaat en welke dansgroepen men wil zien en kan zo een eigen programma samenstellen. SIVO is op deze manier vijf dagen genieten van vele onbekende culturen en werken aan een indrukwekkend verbroederingsfeest.

 

SIVO is met jaarlijks 15 tot 20 groepen uit binnen- en buitenland en meer dan 25.000 bezoekers uitgegroeid tot het grootste folklorefestival van Nederland en één van de toonaangevende festivals in Europa. Het evenement heeft daarbij haar unieke intieme sfeer weten te behouden.

SIVO dankt haar succes aan de vele honderden vrijwilligers en gastgezinnen, die gezamenlijk het festival dragen en er mede voor zorgen dat het festival jaarlijks een multicultureel hoogtepunt wordt.

 

SIVO is lid van de Internationale Organisatie voor Volkskunst, gevestigd te Wenen en de Raad van Internationale Organisaties en Festivals van Folklore, het CIOFF.

 

SIVO heeft een start gemaakt met het verbreden en verdiepen van de cultuuroverdracht. Naast zang en dans wil de organisatie ook op educatief vlak een bijdrage leveren aan het overbrengen van buitenlandse culturen. Een nieuwe impuls naast het reeds bestaande programma.

 

Het festival moet een internationale belevenis worden voor het gehele gezin. Zowel jong als oud zullen door te zien, horen, proeven en ruiken verschillende culturen ervaren en beleven. Daarmee wordt een bezoek aan het SIVO festival in Odoorn een zintuigprikkelende ervaring.


Contact voor de media

Voor meer informatie over beeld- en filmmateriaal van het SIVO-festival kunt u contact opnemen met persvoorlichter Fred Lubbers. E-mail: pers@sivofestival.nl

Hij is tijdens het SIVO te bereiken via het algemene nummer van de Centrale Post: 0591 – 513450.

Fred Lubbers

 

SIVO heeft over mediabelangstelling nog nooit iets te klagen gehad. Radio, tv en krant besteden jaarlijks ruime aandacht aan het evenement. Daar zijn de laatste paar jaren ook verschillende vertegenwoordigers van internetsites bijgekomen.

 

Voor fotografen valt er veel te ‘kieken’. Soms lijkt het wel of er meer fotografen dan dansers zijn. Om al die bruikbare publiciteit een beetje in goede banen te leiden beschikt SIVO over een eigen Media-groep. 

Zowel het SIVO-beeldmateriaal als het SIVO-logo zijn ontworpen voor specifieke doeleinden en derhalve voorzien van copyrights. Het beeld- en/of geluidsmateriaal, dan wel het logo, mag niet worden verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van internet, druk, fotokopie, microfilm of welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van SIVO. Gebruik van SIVO-beeld of -geluidsmateriaal voor commerciële doeleinden is niet toegestaan.

 

Op dit deel van de site kunt u als media-vertegenwoordiger terecht voor alles wat met beeld, geluid en perszaken te maken heeft.

 

 
SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker