SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa´┐Ża Deutsch English

 

 

Algemeen
Meet & Eat op SIVO-Workshopplein
22-07-2015 00:00:00

Zowel jong als oud zullen door te zien, horen, proeven en ruiken de verschillende tradities en gebruiken uit Nederland en het ‘verre’ buitenland kunnen ervaren en beleven.

 

De organisatie wil met het workshopplein zorgen voor een bredere vorm van cultuuroverdracht. Naast dans en muziek wil SIVO ook op educatief vlak een bijdrage leveren aan het overbrengen van Nederlandse en buitenlandse tradities en gebruiken. Naast zien, ook beleven. Het publiek wordt door de workshops actief betrokken bij de verschillende culturen.

 

 

Meet & Eat

Op zaterdag 1 augustus vanaf 18.30 uur kan je als bezoeker op het Workshopplein terecht voor een Internationale proeverij met traditionele hapjes uit de landen die dit jaar in Odoorn te gast zijn. Rondom het RTV Drenthe podium worden tafels geplaatst waar de buitenlandse groepen hun zelf bereide gerechten/hapjes neer kunnen zetten.

 

 

Bezoekers die deel willen nemen aan deze unieke ‘Meet & Eat’ kopen voor twee muntjes , ter plaatse, een z.g. ‘wereld-smakenkaart’. Ze krijgen dan een bordje, servet en bestek en kunnen al smikkelend en smullend langs de verschillende landen lopen.    

             

 

Workshops

Leer b.v. schrijven in een buitenlandse taal tijdens een workshop kalligrafie in Zuid-Koreaans of Russisch, doe mee aan de kleurrijke workshop Aboriginal Art of leer alles over authentieke Drentse klederdracht tijdens een kostuumshow. Daarnaast verzorgen ook alle buitenlandse en Nederlandse folkloregroepen , iedere dag, workshops dans en muziek.

 

 

Bijzonder zijn dit jaar de traditionele ambachten. Oude beroepen, die je tegenwoordig nauwelijks meer tegenkomt, krijgen in het weekend volop aandacht. Ambachtslieden verzorgen demonstraties en geven workshops papierknippen, Staphorster stipwerk en kralenwerk. Voor dit bijzondere project wordt samengewerkt met het ‘Fonds voor Cultuurparticipatie’ en het ‘Nederlands Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed’.

 

 

Kijk voor het volledige programma op sivofestival.nl en neem bij een bezoek aan het SIVO-festival bij de kassa een Timetable mee!

 

Tijden workshopplein:

 

Woensdag:

20.45 – 21.45 uur

Donderdag: 

19.30 – 22.00 uur

Vrijdag

19.30 – 22.00 uur

Zaterdag

14.00 – 22.00 uur

 Zondag

13.00 – 15.45 uur

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker