SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa´┐Ża Deutsch English

 

 

Algemeen
Mexicaans extraatje voor SIVO
19-04-2016 00:00:00

Naast de twaalf reeds bekende buitenlandse deelnemers aan het 32e SIVO-festival in augustus kan nu de naam van een dertiende groep worden toegevoegd.

 

 

Uit de stad Querétaro, iets ten noorden van Mexico-stad, komt de SIVO verrassing van dit jaar: ‘Grupo Danza Alegria Mexicana’. De groep bleek ‘toevallig’ in Nederland te zijn juist het op het moment dat het SIVO-festival wordt gehouden.

 

 

In het kader van een uitwisseling brengen de Mexicanen vanaf 16 juli tot 6 augustus een tegenbezoek aan de ‘Stedeker Daansers’ uit Diepenheim. De Nederlandse folklore groep bezocht de Mexicanen in november 2014. Ín het kader van het zeventigjarig jubileum van  ‘Alegría Mexicana’ werden er  verschillende optredens verzorgd.

 

 

Zo traden de dansers uit Diepenheim o.a. op in verschillen sporthallen en op middelbare scholen. Ook werd er gezamenlijk met de Mexicanen tijdens een speciaal jubileum festival opgetreden. Het warme onthaal in Mexico krijgt nu dus een vervolg in Diepenheim en in Odoorn.

 

                                            Samen op de foto in Mexico

 

Hoewel het dansprogramma voor het komende SIVO-festival al klaar was is er door de Drentse organisatie onmiddellijk op deze unieke gelegenheid gereageerd. De Mexicanen waren gelijk enthousiast en gelukkig waren de ‘Stedeker Daansers’ bereid hun programma aan het festival in Odoorn aan te passen.

 

 

Op de openingsavond, woensdag 3 augustus a.s. zullen de 26 dansers en danseressen van ‘Grupo Danza Alegria Mexicana’ het stralend middelpunt zijn van een ‘Mexicaanse Avond’ in de SIVO tent. Vanaf  20.30 uur draait het in deze nieuwe tent op het festivalterrein allemaal om Mexico. Met muziek, dans en meer…….. ‘Viva Mexico!

 

                                 

 

Kaarten voor deze unieke happening zijn alleen ’s avonds aan de kassa van de SIVO tent verkrijgbaar en kosten slechts vijf euro.

  

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker