SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa´┐Ża Deutsch English

 

 

Algemeen
Mondiale primeur met wereldorkest bij SIVO
03-08-2013 00:00:00

Het SIVO Dans- en Muziekfestival in Odoorn beleeft morgenavond (zaterdag) een wereldprimeur. Leden van alle aanwezige muzikale begeleidingsgroepen van de internationale dansformaties zullen zaterdagavond een gezamenlijk optreden verzorgen in de galatent. Dat gebeurt als slotmanifestatie van de zaterdag, de voorlaatste dag van het internationale evenement.

 

           

 

De dirigent van de Poolse afvaardiging Masurian Song and Dance Ensemble zal de leiding van het wereldorkest op zich nemen. Van iedere muzikale begeleidingsgroep zullen er twee tot drie muzikanten in het orkest zitting nemen. Dat zal neerkomen op een orkest van ruim dertig musici. Het optreden van dit mondiale gelegenheidsorkest zal de afsluiting betekenen van de galaoptredens, die vanaf woensdag in Odoorn worden gehouden.

 

Nog niet eerder zijn alle aanwezig muziekgroepen vertegenwoordigd geweest in één orkest.

Het Dans- en Muziekfestival SIVO zal ook zondagmiddag nog verder gaan, met de reguliere optredens op alle buienpodia.

 

 

 

Vrijdagavond kon de organisatie opnieuw veel bezoekers welkom heten. Om de hoge temperaturen het hoofd te kunnen bieden, had de organisatie van het SIVO Dans- en Muziekfestival vrijdagmiddag al besloten om een deel van het dak van de galatent te verwijderen. De temperaturen in Odoorn vroegen om deze noodmaatregel. Ook werd een groot deel van de zijwanden verwijderd, zodat alle bezoekers vrijdagavond 'gekoeld' het gala konden bekijken. 

 

Zaterdag staat het festival in het teken van kinderactiviteiten. De veel geroemde Chinese Pigeons children’s dance troupe zal ’s middags een eenmalig en uniek optreden verzorgen in Odoorn. Daar wordt met grote belangstelling naar uitgekeken, want dat de groep in Europa optreedt in een unicum.

 

                           

 

Overdag zijn er vele kinderactiviteiten en ook wordt zaterdag de multicultimarkt gehouden, een markt waarop vooral attributen, specialiteiten en lekkernijen uit verre landen aangeboden worden. De activiteiten worden gelardeerd met muzikale optredens van enkele artiesten uit de regio.                                   

 

Het festival gaat ook zondag nog verder en wordt aan het eind van de zondagmiddag afgesloten met het bij bezoekers en dansgroepen enorm populaire slotdefilé. Dat speelt zich aan het eind van de middag af.

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker