SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa´┐Ża Deutsch English

 

 

Algemeen
Muziekprogramma weer uitgebreid
05-07-2014 00:00:00

Naast het reguliere dansprogramma, met de verschillende dansrondes en galavoorstellingen, is het programma voor het SIVO-festival 2014 wederom uitgebreid met verschillende muzikale optredens. In de koepeltent kunnen de bezoekers genieten van singer-songwriters, muzikale talenten uit de regio en een aantal spetterende bands.

 

Een overzicht:

 

 

Mark Askes, donderdag, Koepeltent

 

 

De 22-jarige singer-songwriter uit Nooitgedacht speelt een akoestisch live-repertoire van populaire hits en klassiekers, die door hem net even in een ander fris jasje zijn gestopt. Denk hierbij aan o.a. muziek van The Beatles, John Mayer, Coldplay en Neil Young. 

 

De geboren Hoogevenerbegeleidt zichzelf daarbij op piano, gitaar en mondharmonica. Deze vertegenwoordiger van de nieuwe generatie singer-songwriters omschrijft zijn muziek het liefst als een prettige mix van jazz, pop en rock en ideaal voor een ontspannen avondje SIVO.

 

 

Anne Verhart, vrijdag, Koepeltent

 

 

Als klein meisje was ze al bezig met wat ze later wilde worden. Wat er ook gebeurde, Annezong waar ze ook was. De jonge inwoonster van Tweede Exloërmondheeft al regelmatig in de spotlights gestaan. In 2009 en 2010 speelde zij de rol van Mook in ‘Oek de musical’. Ze zong en speelde in 2012 in haar woonplaats een hoofdrol in de openluchtvoorstelling van het Stratenmakerfestival,

 

Tegenwoordig zingt Anne in de band ‘Skyline’. ,,Mijn passie ligt bij de musical. In de huid van een persoon kruipen door te acteren en te dansen. Dit jaar beleefde ze een voorlopig hoogtepunt in haar nog jonge carrière. De 16-jarige werd uitgenodigd om een eigen lied te zingen tijdens het  afscheidsfeest voor prinses Beatrix. De bijeenkomst vond plaats in Ahoy in Rotterdam en werd uitgezonden op TV.Van een miljoenenpubliek op de buis naar waarschijnlijk een iets lager aantal SIVO-bezoekers, het maakt Anne niet uit.Als ze maar kan zingen. ,,Ik kwam tijdens mijn geboorte al zingend naar buiten”, zegt ze met een grote glimlach!

 

 

NONSTOP, vrijdag, Koepeltent

 

 

NONSTOP is een rock & roll coverband uit Groningen. Drie muzikanten en een zangeres die uit een breed repertoire kunnen putten. Of het toeval is weten ze niet maar in de praktijk spelen ze vooral nummers die ze zelf ook erg lekker vinden.

 

Een avond lang word je door de coverband getrakteerd op een dikke show waarin je ingepakt wordt door de verschillende bandleden. Goeie solo’s en lekkere samenzang zijn geen uitzondering. Het dak gaat er helemaal af en meezingen is gegarandeerd!

NONSTOP speelt het liefst redelijke up-tempo nummers waarbij de leden het eigenlijk wel prettig vinden als de voetjes van de vloer, dan wel grasmat, gaan.

 

 

Joris ten Have, zaterdag, festivalterrein

 

 

Met zijn 20 jaar is Joris Jan, zoals hij eigenlijk heet,de jongste orgelman van heel Europa. Samen met zijn draaiorgel "het Vierkantje" (bouwjaar 1912) voorziet de inwoner van Zuidlaren heel Nederland van vrolijke draaiorgelmuziek.

 

Hij treedt niet alleen op straat op met zijn orgel maar schrijft ook nog eens zijn eigen arrangementen en orgelboeken. Zo heeft hij altijd de nieuwste orgelmuziek op zijn repertoire staan maar speelt hij net zo gemakkelijk klassiek repertoire naast de hedendaagse hits uit de top-40. Joris ten Have kom je met z’n draaiorgel kortom overal tegen. Dat draaiorgelmuziek zeker

 

 

Isabella Wijsman, zaterdag, Koepeltent

 

 

Isabella Wijsman is geboren op Leidens ontzet 3 oktober 1984 in Cali – Colombia. Zij werd al na 6 maanden geadopteerd door 2 echte 'Leienaars'. Haar jeugd bracht ze door in Odoornerveen. Nog niet zo lang geleden heeft ze zelfs nog als vrijwilliger aan het SIVO-festival meegewerkt. In Emmen begon haar loopbaan in de wereld van muziek en theater door middel van onder andere piano, zang en theaterlessen aan het CQ Centrum van de Kunsten.

 

Tijdens haar opleidingen MAVO & MTRO te Groningen genoot zij piano- , zang- en theaterlessen. Binnen enkele jaren had zij in haar lessen een groot musicalrepertoire opgebouwd. Ook deed ze mee met de NNT productie ‘Dichterbij: Faust MF Revisited’ waarbij zij met 60 jongeren in één week tijd een voorstelling maakte. Via ‘ The LionKing School’ van Joop van den Ende Theaterproducties en het AVRO programma “Op Zoek Naar Evita” timmerde ze verder aan de weg.

 

Inmiddels heeft ze een aardige staat van dienst in de musicalwereld opgebouwd.  “De Vliegende Hollander” - ensemble &Heeren Zeventien, de musical “Assepoester” - ensemble, "Cyrano de musical" - Chaperonne & Moeder Overste en in de zomer van 2011 heeft zij in "West Side Story" de vrouwelijke hoofdrol van Maria gespeeld.

Momenteel woont Isabella Wijsman in hartje Amsterdam en is ze druk bezig met het schrijven van eigen nummers. Optreden in Odoorn betekent voor haar toch een beetje thuiskomen!

 

 

BLAUWD, zaterdag, Koepeltent

 

 

 

Met liedjes over leven, overleven en de liefde en lust met al haar ins en outs proberen de mannen van deze rootsband het publiek in te pakken. Zelf noemen ze het stemmige rootsmuziek met de wortels in het Hollandse veen, met een rauw randje en bluesy romantiek!

 

BLAUWD klinkt als Bloud (Bloed). Een verwijzing naar de streek(Zuid-Oost Drenthe) wellicht, maar ook een verwijzing naar passie en gemoedstoestanden. BLAUWD is dus eigenlijk een soort contaminatie, een woord wat nog niet bestaat, een klank die je even op een ander been zet en je doet afvragen, wat? Wie weet, is het een woord dat ooit nog eens in de Dikke van Dale komt te staan!

 

Met Nederlandstalige teksten maken de vier leden van BLAUWD muziek met een bluesy, moody&horny, "Blauwe" lading. Jaap Lamfers zingt en speelt gitaar, Chris Vrijbloed doet het op mondharmonica / bluesharp, Jan Leeuwinga speelt de bas en Harry Sommer omschrijft zichzelf als de trommelaar van de band.

 

 

5TH Wheel, zaterdag, Koepeltent

 

 

Vorig jaar zorgden ze tijdens het SIVO-festival al voor de daverende muzikale finale van de zaterdagavond. Dit jaar komen de jonge muzikanten uit Valthe, met een jaar extra ervaring op zak, gewoon terug naar de Koepeltent in Odoorn om opnieuw de zaterdagavond feestelijk af te sluiten. De muzikale vriendengroep is sinds april 2012 on the road. In de lente van 2013 volgde het eerste betaalde optredens en het gaat snel want sinds september vorig jaar zijn we vrijwel ieder weekend op pad.

 

5TH Wheel speelt vooral feestelijke rock-'n-roll muziek met ook nogal wat meezingnummers zoals 'Narcotic' en 'Proud Mary', dat soort krakers! Spelen tijdens het SIVO-festival vinden ze geweldig. Zanger Roy van der Scheer: " Het is echt een geweldig festival. Het draait allemaal om dans maar er komt steeds meer ruimte voor muziek. Vorig jaar was geweldig! Iedereen, ook de buitenlandse gasten, zongen mee en er werd volop gedanst. Het gevoel dat je krijgt is onbeschrijfelijk. Wij zijn ook maar gewone jongens uit Valthe. Wij vinden het dan ook een grote eer om opnieuw op het SIVO-festival te mogen spelen."

 

5TH Wheel bestaat verder uit: Dion van der Scheer (zang, gitaar, Valthe), Arjan Rengers (zang, gitaar, Valthe), Gideon van Lottum (drums, Valthe), Harm Lutjeboer (inval bassist) en als speciale gast Arjan Beukers (Saxefoon, Emmen).

 

 

Will Stevens, zondag, Western-dorp

 

 

Countryzanger Will Stevens, geboren in Nieuw-Buinen en woonachtig in Stadskanaal, begon al op z'n 15e met muziek maken. Zo speelde hij 18 jaar lang als drummer/zanger in allerlei orkesten, zoals het 'RCW trio', 'The Music Sounds' (o.a. met Henk Wijngaard), 'Magic Moon' en 'The Swingers'. Inmiddels treedt hij al weer vele jaren solo op als countryzanger. In de regio geniet hij grote bekendheid dankzij zijn hitje 'Schreven in 'n boom' uit 1991.

 

Tijdens het SIVO-festival treedt Will op als onderdeel van de kinderactiviteiten samen met de 'Route Seven Country Dancers' Deze vereniging bestaat sinds april 1996 en komt uit Tolbert. Wekelijks komen ze bij elkaar om te dansen.

Een deel van de leden heeft een demogroep gevormd die regelmatig demonstraties en workshops op (personeel) feesten, braderieën en andere evenementen verzorgt.

 

 

Zie voor de juiste aanvangstijden het programmaboekje.

     

 

 

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker