SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa´┐Ża Deutsch English

 

 

Algemeen
Nieuwe naam voor SIVO-festival
19-01-2015 00:00:00

Met de nieuwe omschrijving “Wereld Dans- en Muziek Festival” hoopt de organisatie van het SIVO-festival in Odoorn nog beter te benadrukken waar het festival om draait. Het SIVO-festival wordt veelal een folkloristisch dansfestival genoemd, maar inmiddels biedt het programma veel meer danwat er in Nederland onder folklore wordt verstaan.

 

Om de nadruk er op te leggen dat er vooral dansen uit de gehele wereld te zien zijn, meer dan twee derde van de groepen komt jaarlijks van buiten Nederland, is er voor gekozen om het woord “wereld” aan de naam toe te voegen. De organisatie hoopt dat de nieuwe naam “SIVO Wereld Dans- en Muziekfestival” ook een gunstige invloed heeft op het bezoekersaantal.

 

 

De afgelopen maanden heeft impresario Geert Nijhof verschillende groepen weten te interesseren voor de 31e editie van het festival in 2015. Het heeft er toe geleid dat er nu al twaalf buitenlandse groepen vastgelegd zijn voor het festival dat dit jaar wordt gehouden van 29 juli tot en met 2 augustus. Onder meer de komst van dans- en muziekgroepen uit Colombia, Bolivia, Letland, Mexico, Martinique, Brazilië en Turkije zijn inmiddels bevestigd. Speciaal vanwege de festiviteiten in het kader van de stedenband tussen de gemeente Coevorden en de Wit-Russische stad Brest komt het beroemde  “Ensemble  Radost” naar Odoorn.

 

                                            ( “Ensemble  Radost” uit Brest )

 

Ook zijn er enkele Nederlandse groepen vastgelegd, onder wie “Hai La Jo” uit Groningen.
Nog nooit had de organisatie van het SIVO-festival zo vroeg in het jaar al een groot deel van de groepen vastgelegd.

 

Om alle dansers en danseressen onder te kunnen brengen, kan de organisatie beschikken over iets meer gastgezinnen dan voorgaande jaren. De immer terugkerende “noodkreet” voor gastgezinnen heeft de afgelopen periode vruchten afgeworpen. Er is inmiddels weer plaats voor 425 buitenlandse gasten. Vooral in de omgeving van Sleen en Oosterhesselen  zijn er nu beduidend meer gastgezinnen dan voorheen.

 

                         

 

Het SIVO Wereld Dans en Muziek Festival denkt over enkele weken het hele deelnemersveld rond te hebben.

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker