SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa´┐Ża Deutsch English

 

 

Algemeen
Onrust in de wereld laat ook SIVO niet ongemoeid
16-03-2014 00:00:00

Oekraïense troepen hebben dit weekend voorkomen dat Russische militairen een strook land ten oosten van de Krim konden binnendringen. Inwoners van De Krim stemmen ondertussen voor aansluiting met Rusland. Duidelijk is wel dat Rusland en Oekraïne even niet meer de beste buren lijken te zijn. De organisatie van het SIVO-festival houdt zich in principe niet bezig met politieke kwesties tussen landen. In Odoorn kan iedereen optreden ongeacht afkomst, religieuze of politieke overtuiging.

 

                      Oekraïne                                                        Rusland

 

Toch houdt impresario Geert Nijhof namens SIVO de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. In het geval van Rusland en Oekraïne is Nijhof redelijk positief gestemd. Zowel het Russische  ‘Dance Ensemble Devchata’ als het ‘Ensemble van The National University of Culture and Arts’ uit de Oekraïense hoofdstad Kiev zijn inmiddels begonnen met de voorbereidingen voor hun reis naar Odoorn.

 

 

Minder gerust is Nijhof over de komst van Venezuela. In dat land heerst grote onrust. Een groot aantal Venezolanen is onder meer boos over de hoge inflatie, werkloosheid, de criminaliteit in het land en het gebrek aan vrije pers. Venezuela’s munteenheid de ‘bolívar’ devalueert steeds verder. Vanaf februari dit jaar is de ‘bolívar’ 32 procent minder waard geworden ten opzichte van de dollar.

 

Door de devaluatie zullen naar verwachting ook de prijzen verder stijgen. De inflatie is al hoog: de Venezolaanse Centrale Bank maakte enkele uren voor de laatste devaluatie bekend dat de jaarlijkse inflatie inmiddels 22,2 procent bedraagt. De kosten die een groep als ‘Fundación Danzas Carúpano’ voor een buitenlandse tournee moet maken is inmiddels echt een probleem geworden. Vliegtickets moeten immers in zeer dure dollars betaalt worden.

 

      Fundación Danzas uit Carúpano

 

C.I.O.F.F. (International Council of Organizations of Folkore Festival and Folk Arts) de afdeling Venezuela, staat de folkloristische groepen in eigen land met raad en daad terzijde. SIVO-Impresario Geert Nijhof heeft bijna wekelijks met alle betrokkenen contact. Mocht de Venezolaanse groep toch noodgedwongen moeten afhaken zijn er in Zuid-Amerika verschillende alternatieven voorhanden. Voorlopig gaat SIVO er nog steeds vanuit dat ook ‘Fundación Danzas Carúpano’ uit Venezuela ‘gewoon’ naar Odoorn afreist.
 

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker