SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa´┐Ża Deutsch English

 

 

Algemeen
Openingsfeest vol beweging
01-08-2013 00:00:00

 

Het was een prachtige happening de officiële opening van het 29ste SIVO Dans en Muziekfestival. Swingende muziek, dansende en zingende groepen uit alle delen van de wereld en vooral mooie kostuums. Een defilé, een flashmob, optredens vele honderden bezoekers woensdagavond.

 

 

Alle op dit moment aanwezige groepen kwamen in een lange bewegende stoet het festivalterrein op. Daarbij begeleid door hun vaak swingende en soms opzwepende muziek. De mengeling van muziek en dans sloeg ook ditmaal weer enorm aan. Openingswoorden waren er van SIVO-voorzitter René Wiggers en burgemeester Marco Out van de gemeente Borger-Odoorn.

 

 

Wiggers liet weten dat het festival een prachtige mengeling is van sfeer, kleur en geur en dat dit jaar vooral de jeugd aan bod komt, met onder meer de komende zaterdag optredende Chinese dansgroep The pigeons children's dance troupe. “SIVO brengt culturen bij elkaar”, aldus de voorzitter van de festivalorganisatie.

 

Burgemeester Marco Out wees er op dat een festival zoals SIVO alleen maar kan bestaan door er samen aan te werken. Het sleutelwoord is “samenwerking”, zo liet de burgemeester weten.

“Het festival doet ieder jaar opnieuw aan vernieuwingen en nu al is te zien dat ook de muziek een steeds belangrijkere plaats inneemt”, zei Marco Out.

 

 

Aan het slot van zijn openingswoord kwam op de tonen van opzwepende muziek een flashmob op gang waarbij de burgemeester en de SIVO-voorzitter een actieve rol speelden. Daarnaast deden vele jongeren en ouderen mee aan deze spontane dans op het festivalterrein.

 

Het betekende een opening vol beweging. Traditioneel waren op de eerste avond ook diverse optredens op de buitenpodia en tevens het eerste galaoptreden. Dat kwam uitstekend uit de verf. Het festival gaat door op donderdagavond en vrijdagavond, zaterdagmiddag en –avond en zondagmiddag. Dan wordt het met een defilé afgesloten.

 

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker