SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa´┐Ża Deutsch English

 

 

Algemeen
Opnieuw Belgisch festival in problemen
14-01-2016 00:00:00

Nadat vorig voorjaar de organisatoren van het folkloristische oogstfeest De Pikkeling in de Faluintjes in Aalst plotseling werden geconfronteerd met een groot financieel probleem pakken zich nu ook donkere wolken samen boven het wereldDANSfestival EDEGEM .

 

Twee van de steunpilaren van het jaarlijkse folkloristische evenement, Frieda Janssens en Bob Germeys, hebben wegens gezondheidsproblemen gedwongen afscheid genomen. Omdat ook penningmeester Paul er dit jaar mee stopt dreigt er een groot organisatorisch probleem.

 

 

Met de huidige bezetting is het onmogelijk om een festival te organiseren en dus zit men te springen om nieuwe mensen. Op de website van het festival, dat in 2015 nog z’n 40e editie beleefde, staat een dringende oproep:

 

“Het wereldDANSfestival EDEGEM zoekt mensen die zich willen engageren, die er tijd willen insteken, die verantwoordelijkheid durven en kunnen nemen. Hopelijk vinden we die mensen, zo niet komt er geen festival meer. Ook als die mensen zich aanbieden is het festival voor dit jaar nog niet zeker. Dit is een dringende oproep: wij hebben jullie hulp nodig!!”

 

                                                    Het festival in betere tijden.

 

Het eventueel niet doorgaan van het festival heeft mogelijk ook gevolgen voor de organisatoren van het SIVO-festival. Omdat Edegem altijd de week na SIVO wordt gehouden combineren buitenlandse groepen een reis naar Europa vaak met een bezoek aan beide festivals. Als er in hun tour een gat ontstaat is het maar de vraag of daar een invulling voor gevonden kan worden.

 

Als je je aangesproken voelt, om mee te werken aan het voortbestaan van het wereldDANSfestival EDEGEM neem dan contact op via info@wdfe.be. De 41e editie moet plaats vinden van 10 tot 17 augustus 2016.

 

    Voorlopig de laatste poster?

 

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker