SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa´┐Ża Deutsch English

 

 

Algemeen
Organisatie SIVO gooit het roer drastisch om
10-12-2015 00:00:00

De organisatie van het Wereld Dans- en Muziekfestival SIVO te Odoorn gaat het evenement ingrijpend veranderen. Vanwege tegenvallende inkomsten in de afgelopen jaren wordt de toegankelijkheid van het evenementen terrein volledig gratis, maar zal voor de galavoorstellingen entree betaald moeten worden. Bezoekers van die galavoorstellingen worden in de nieuwe opzet als echte galagasten ontvangen. Het is slechts één van de veranderingen die in de nieuwe opzet van het SIVO-festival met ingang van de komende editie worden doorgevoerd. Het festival 2016, de 32e editie, wordt gehouden van woensdag 3 tot en met zondag 7 augustus.

 

 

Via een volledig nieuwe opzet hoopt de organisatie het festival duurzamer te maken en de komende tien jaar in ieder geval in de been te houden. In de nieuwe aanpak moeten de horeca-inkomsten een belangrijke rol gaan spelen en wil de festivalorganisatie minder afhankelijk worden van de weersomstandigheden.


Door het festivalterrein gratis toegankelijk te maken hoopt het bestuur van het SIVO-festival meer bezoekers te trekken en dat deze bezoekers voor een belangrijk deel ook de galavoorstellingen willen bijwonen. Tijdens voorstellingen in de Galatent, die aan 950 bezoekers een zitplaats biedt, worden de horecavoorzieningen geoptimaliseerd. Bezoekers komen aan tafeltjes te zitten en kunnen tijdens de galavoorstelling drankjes bestellen en aan tafel nuttigen. De Galatent krijgt een uitstraling zoals van een gala-accommodatie verwacht mag worden.

 

                                               ( Spektakel tijdens het SIVO-gala)


Naast de Galatent, krijgt het SIVO-festival een tweede tent met 300 zitplaatsen. Ook hierin worden optredens gegevens, waarvoor ook entree wordt geheven.
Op het gratis toegankelijke festivalterrein komen twee onoverdekte danspodia, waarop tijdens de SIVO-week korte dansimpressies door de verschillende groepen worden gegeven. De uitgebreide optredens van die groepen zijn te zien tijdens de galavoorstellingen in de  Galatent. In de overdekte SIVO-tent wordt een muziekprogramma geboden bestaande uit bijvoorbeeld internationale koorzang, orkesten en themavoorstellingen waaronder een Latin Night.

 


Op het terrein komt ook een horecapodium met overdekt terras. Deze voorziening komt in de directe nabijheid van de galatent.
Bij de keuze voor een andere opzet is de festivalorganisatie niet over één nacht ijs gegaan. Een speciale werkgroep bestaande uit SIVO-medewerkers, heeft zich met de veranderingen bezig gehouden. Daarnaast zijn organisatiedeskundigen, collega-festivalorganisatoren, horecaspecialisten en een “evenementendokter” geraadpleegd om de vernieuwingen tegen het licht te houden en vorm te geven. In de afgelopen weken zijn de plannen geanalyseerd en geoptimaliseerd.

 

                                  (Drukte op het terrein, volle horecaterrassen)


In de nieuwe opzet is de organisatie uitgegaan van voorzichtige ramingen. Dat geldt zowel voor het te verwachten aantal bezoekers, alsmede voor de te verwachten horeca-inkomsten. Het SIVO-bestuur is zich terdege bewust van de risico’s die genomen worden met het entreevrij maken van het terrein. Het aantal betalende galabezoekers bepaalt in grote mate het succes van de nieuw in te voeren SIVO-formule.
Ook in de komende weken zal de speciale werkgroep nog veranderingen voorbereiden en vorm gaan geven. De diverse commissies die binnen het SIVO-festival op organisatorisch gebied actief zijn, gaan de plannen verder vormgeven.


In de afgelopen weken is ook het voorlopige programma van het SIVO-festival 2016 al op papier gezet. Hoewel er nog wel een aantal veranderingen doorgevoerd kan worden, wordt uitgegaan dat de galavoorstellingen op woensdag tot en met zaterdag tussen 20.00 en 22.45 uur gegeven worden. Ook de optredens in de nieuwe SIVO-tent staan tussen 20.00 en 23.00 uur geprogrammeerd.


Op zaterdagavond vindt er een SIVO-Supergala plaats, waarin ook het optreden van het SIVO-wereldorkest staat gepland. Dit optreden werd de afgelopen drie jaar bijzonder gewaardeerd.
Op de slotdag zijn de galavoorstellingen van 13.30 tot 16.00 uur. Aan het eind van het SIVO-festival staat het populaire slotdefilé gepland, zoals dat reeds 31 jaar gebruikelijk is.

 

  

                                                          (Het feestelijke slotdefilé)

 

Zie ook: "Achtergronden bij nieuwe opzet SIVO-festival in 2016"

               "Voorlopige programma 2016"

 

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker