SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa´┐Ża Deutsch English

 

 

Odoorn (Oring in het Drents) is een dorp, gelegen in de zuidoosthoek van de Nederlandse provincie Drenthe en maakt deel uit van de gemeente Borger-Odoorn. Het van oudsher agrarische Odoorn telt bijna tweeduizend inwoners. Het dorp kent nog vele boerderijen uit de twaalfde en dertiende eeuw.

 

                            

 

Voor de liefhebber van rust en ruimte is Odoorn een ideaal dorp met veel groen en een uitgestrekt netwerk van wandel- en fietspaden. Centraal in het dorp staat de imposante kerk. Deze oude kerk stamt uit de twaalfde eeuw. Het koor van de kerk is opgetrokken met materiaal dat slechts zelden bij een Nederlandse kerk wordt aangetroffen, namelijk granieten zwerfstenen.

 

 

Zwerfstenen van een veel groter kaliber worden ook aangetroffen in de omgeving van Odoorn. De hunebedden zijn opgebouwd uit enorme zwerfkeien. Een hunebed is een grafkamer uit de prehistorie en deze hunebedden zijn gebouwd in de periode van 3450 tot circa 2850 voor Christus. Nederland kent 54 hunebedden, waarvan er 52 in Drenthe staan. Het grootste hunebed van Nederland bevindt zich in Borger, op slechts tien kilometer van Odoorn. Vlak naast het grootste hunebed is het Hunebedcentrum gebouwd, waar veel informatie over de prehistorie is te vinden.

 

 

Naast het internationale folkloristische dansfestival SIVO heeft Odoorn nog een groot evenement in het dorp. Dat is de Drentse Wandelvierdaagse. Deze wandeltocht gaat ieder jaar op Hemelvaartdag van start. Gedurende vier dagen wordt door duizenden deelnemers gewandeld over de afstanden 10, 20, 30 en 40 kilometer. Maar met jaarlijks ongeveer 25.000 bezoekers is het internationale folkloristische dansfestival SIVO de grootste trekpleister van Odoorn.

 

                                   

                                          (Drentse Wandelvierdaagse)

 

                                

 

 
SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker