SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa´┐Ża Deutsch English

Van woensdag 3 tot en met zondag 7 augustus 2016 vond voor de 32e keer het voorlopig laatste 'Wereld Dans- en Muziekfestival SIVO plaats.  

 

Eén week per jaar was het Drentse dorp Odoorn voor even het middelpunt van de internationale folklore wereld. Tijdens het Wereld Dans- en Muziekfestival SIVO kwamen honderden dansers en muzikanten uit de hele wereld hier samen. Topgroepen uit alle werelddelen stonden garant voor wervelende dansvoorstellingen, bijzondere workshops en sfeervolle verbroederingsfeesten.


Het hoogtepunt was de dagelijkse galavoorstelling, waarbij alle deelnemers in hun mooiste kostuums en met hun meest bijzondere instrumenten een spectaculaire folkloristische show gaven. Het begrip dansen krijgt ineens een heel andere betekenis. Van Balkan acrobatiek tot betoverende Aziatische bewegingen en van Oosterse mystiek tot feestelijk Zuid-Amerikaans vuurwerk. Een bezoek aan het SIVO-festival was een aaneenschakeling van onverwachte ontmoetingen met diverse wereldculturen.

 

In 2016 bezochten groepen uit onder meer Ecuador - Argentinië - Bangladesh - Chili - Georgië - Bosnië-Herzegovina - Cyprus - Estland - Indonesië - Polen - Portugal - Zuid-Afrika en natuurlijk Nederland het SIVO-festival. 

 

SIVO WERD GEMAAKT DOOR VRIJWILLIGERS

De organisatie van het festival bestaat in z’n geheel uit vrijwillige krachten. Met ruim vierhonderd enthousiastelingen behoort het SIVO-festival tot de grootste vrijwilligersclubs van het Noorden. Alle buitenlandse gasten worden ondergebracht  bij gastgezinnen in meer dan twintig dorpen op de Drentse Hondsrug. De organisatie in Odoorn ontving in het verleden de Provinciale Drentse Vrijwilligersprijs en in 2013 was SIVO in de race voor de nationale ‘Meer dan handen vrijwilligersprijs’.

 

VOORLOPIG GEEN VOLGENDE EDITIE VAN SIVO-FESTIVAL

 

MAILADRES

info@sivofestival.nl

 

 

ROUTE NAAR FESTIVALTERREIN

Routeplanner

 

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker