SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa´┐Ża Deutsch English

Van woensdag 3 tot en met zondag 7 augustus vindt voor de 32e keer het 'Wereld Dans- en Muziekfestival SIVO plaats.  

 

Eén week per jaar is het Drentse dorp Odoorn voor even het middelpunt van de internationale folklore wereld. Tijdens het Wereld Dans- en Muziekfestival SIVO komen honderden dansers en muzikanten uit de hele wereld hier samen. Topgroepen uit alle werelddelen staan garant voor wervelende dansvoorstellingen, bijzondere workshops en sfeervolle verbroederingsfeesten.


Het hoogtepunt is de dagelijkse galavoorstelling, waarbij alle deelnemers in hun mooiste kostuums en met hun meest bijzondere instrumenten een spectaculaire folkloristische show geven. Het begrip dansen krijgt ineens een heel andere betekenis. Van Balkan acrobatiek tot betoverende Aziatische bewegingen en van Oosterse mystiek tot feestelijk Zuid-Amerikaans vuurwerk. Een bezoek aan het SIVO-festival is een aaneenschakeling van onverwachte ontmoetingen met diverse wereldculturen.

 

In 2016 bezoeken groepen uit onder meer Ecuador - Argentinië - Bangladesh - Chili - Georgië - Bosnië-Herzegovina - Cyprus - Estland - Indonesië - Polen - Portugal - Zuid-Afrika en natuurlijk Nederland het SIVO-festival. 

 

SIVO WORDT GEMAAKT DOOR VRIJWILLIGERS

De organisatie van het festival bestaat in z’n geheel uit vrijwillige krachten. Met ruim vierhonderd enthousiastelingen behoort het SIVO-festival tot de grootste vrijwilligersclubs van het Noorden. Alle buitenlandse gasten worden ondergebracht  bij gastgezinnen in meer dan twintig dorpen op de Drentse Hondsrug. De organisatie in Odoorn ontving in het verleden de Provinciale Drentse Vrijwilligersprijs en in 2013 was SIVO in de race voor de nationale ‘Meer dan handen vrijwilligersprijs’.

 

FESTIVALTERREIN GRATIS

Het festivalterrein is gratis toegankelijk en uitsluitend voor voorstellingen in de GALA- en de SIVO-tent wordt  een bijdrage worden gevraagd. Zo zullen in de SIVO-tent o.a. koren en blaaskapellen in vaak verrassende combinaties met de buitenlandse folkloristische dansgroepen optredens verzorgen.

 

KAARTEN

In de voorverkoop zijn er altijd voldoende toegangskaarten verkrijgbaar. Voor degene die meerdere voorstellingen van het festival wil bezoeken is de aanschaf van een passe-partout aan te raden. Reserveer nu alvast kaarten via: www.sivofestival.nl/tickets

 


PARKEREN
Aan de Valtherweg beschikt SIVO over een nieuw groot parkeerterrein. Hier is voldoende gratis parkeergelegenheid direct bij de hoofdingang. Op het terrein zijn voldoende sanitaire voorzieningen en deze zijn ook voor mindervaliden goed toegankelijk.

 

ONTMOETINGSPLEK
Het festivalterrein is een goede ontmoetingsplaats om oude vriendschapsbanden weer eens aan te halen. Door de ongedwongen sfeer tijdens en na de dansrondes is het bezoeken van het festival veel meer dan alleen een volksdansfestival. Odoorn is redelijk tot goed met het openbaar vervoer bereikbaar. Het dorp beschikt over aan aantal goede restaurants met terrassen waarop het goed toeven is en desgewenst in alle prijsklassen gegeten en gedronken kan worden.

 

TERREIN

Binnenkort meer.

 

 

SLECHT WEER

En wat te doen bij slecht weer? SIVO is een openluchtfestival. In ons Nederlandse klimaat is daarom altijd kans op een onverwachte regenbui. Dat betekent niet dat ons programma dan in gevaar komt. Alleen de voorstellingen op de buitenpodia zullen dan vervallen maar zowel de gala voostellingen als de speciale optredens in de SIVO tent gaan gewoon door.

 

INFO-CENTRE
In het Info-centre kunt u terecht met al uw vragen over het festival, het dansprogramma en de organisatie. Daarnaast staan wij open voor uw tips, klachten, opmerkingen en ook kunnen hier z.g. Sivoniers worden gekocht.

 

POSTADRES

SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
0591-514921
0591-514815

bestuur@sivofestival.nl

 

 

ROUTE NAAR FESTIVALTERREIN

Routeplanner

 

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker